Tgrt Haber
25 Nisan 2014 15:46

Angela Merkel Rusya'dan açıklama bekliyor

Merkel, telefonda görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Putin'e Rusya'dan Cenevre Bildirisi’ni tümüyle desteklediklerini gösteren bir açıklama beklediklerini söyledi.

Angela Merkel Rusya'dan açıklama bekliyor
angela,merkel,rusya,açıklama,putin,görüşme,

Almanya Başbakanı Angela Merkel, telefonda görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Rusya'dan Cenevre Bildirisi’ni tümüyle desteklediklerini gösteren bir açıklama beklediklerini söyledi. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Federal Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Merkel’in Ukrayna’da tırmanan gerilim konusunda yürüttüğü telefon diplomasisi hakkında bilgi verdi.
Merkel’in sabah saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştüğünü açıklayan Seibert, başbakanın bugün ilerleyen saatlerde de ABD Başkanı Obama ve Avrupa ülkelerinin hükümet ve devlet başkanlarıyla yapacağı tele-konferansta  Ukrayna'daki son gelişmeleri değerlendireceğini kaydetti.Tele-konferansın saati ve katılacak Avrupalı liderlerin isimleri konusunda bilgi vermeyen Seibert, "Bu tür tele-konferans görüşmeleri daha önce de birçok kez yapılmıştı” dedi.
Merkel’den Putin’e çağrı
Merkel'in Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesi hakkında bilgi veren Seibert, Ukrayna’da gerilimi düşürmeyi amaçlayan ve tarafların üzerinde anlaşma sağladığı Cenevre Bildirisi’nin ardından bölgede yaşanan gelişmelerin “büyük hayal kırıklığı” oluşturduğunu söyledi.Seibert, Merkel’in Putin’e Rusya'dan Cenevre Bildirisi’ni tümüyle desteklediklerini ortaya koyan bir açıklama beklediklerini söylediğini kaydetti.17 Nisan'da Cenevre’de yapılan görüşmede Rusya’nın doğusundaki ayrılıkçı grupların silahsızlandırılması dahil birçok sözün verildiğini belirten Seibert, “Şimdiye kadar bu sözlerin hiçbiri tutulmadı” dedi.Sözcü, krize siyasi bir çözüm bulmak amacıyla sürdürülen çabaları desteklediklerini, ancak gelişmelerin olumsuz yönde ilerlemesi durumunda Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlara hazır olduklarını sözlerine ekledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...