Tgrt Haber
09 Aralık 2014 17:44

Angela Merkel yeniden genel başkan olarak seçildi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) 27. Olağan Kongresi’nde yeniden genel başkanlığa seçildi. Merkel, 914 geçerli oyun 884'ünü aldı.

Angela Merkel yeniden genel başkan olarak seçildi
Kiev,Köln,Oyun,Rusya,Avrupa,Almanya,Ukrayna,Hristiyan,Angela Merkel,

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) 27. Olağan Kongresi'nde yeniden genel başkanlığa seçildiği bildirildi. Köln Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve Merkel'in tek genel başkan adayı olduğu kongrede, oy kullanan delegelerin 884'ü "evet", 30'u ise "hayır" oyu kullandı. Delegelerden 5'inin ise çekimser kaldığı öğrenildi. Sonuçların açıklanmasının ardından kürsüye çıkan Merkel, delegelere teşekkür etti. 2000 yılı nisan ayından bu yana CDU Genel Başkanlığı görevini yürüten Merkel, böylece sekizinci kez genel başkanlığa seçilmiş oldu. Merkel, iki yıl önceki parti kongresinde oyların yüzde 97,9'unun alarak seçilmişti. Merkel, Ukrayna'daki gelişmeler nedeniyle Rusya’ya yönelik uygulanan yaptırımların Almanya için de kısmen ağır sonuçlarının olduğunu söyledi. Böylelikle Avrupa’nın savaş sonrasının düzeninin özünü teşkil eden toprak bütünlüğünün tartışmalı hale getirildiğini dile getiren Merkel, Rusya'nın bu tavrının, "güçlünün hakkı, hukukun hakkından daha güçlü" söylemiyle uyuştuğunu kaydetti.

Angela Merkel, Ukrayna’da yaşananlar sonucu Avrupa’nın barış düzeninin tartışmalı hale geldiğini bildirdi.

Rusya’nın uluslararası hukuku ihlal ettiğini dile getiren Merkel, ‘’Rusya için komşu ülkeler artık partner ülkeler değil, etki alanı oldu. Bunu belirtmezsek bunları aşamayız’’ diye konuştu. Konuya doğru bir yaklaşım tarzının bulunmaması durumunda sorunun aşılamayacağını ifade eden Merkel, ‘’Başından beri askeri olarak bu krizin çözülemeyeceğini söyledik. Diplomatik olarak bu krizin çözülmesi için tüm çabalar gösterilmesi lazım’’ dedi.

Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile diplomatik çözüme dönülmesi gerektiğini söylemek için hiçbir fırsatı kaçırmayacağını belirten Merkel, ‘’Bunun için uzun bir zamana ihtiyacımız var ama bunu başaracağız’’ şeklinde konuştu.

'’Rusya'ya yönelik yaptırımların, kısmen bizim için de ağır olduğunu biliyorum. Bunlar asıl amaç değil, kaçınılmaz olduğu zaman bu konuda karar alınıyor’’ diyen Merkel, ‘’Bizim hedefimiz toprak bütünlüğü içindeki Ukrayna’nın özgür ve kendi geleceği ile ilgili kendisinin karar vermesi’’ ifadesini kullandı.

Kongreye katılan Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko’ya da seslenen Merkel, ‘’Tüm Ukraynalılar adına Sayın Kliçko, biz size yardım edeceğiz ve sizi destekleyeceğiz’’ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...