Tgrt Haber
18 Temmuz 2021 17:35

Almanya Başbakanı Angela Merkel'den sel bölgesine ziyaret

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sel felaketinin yaşandığı Rheinland-Pfalz eyaletindeki Ahrweiler bölgesinde incelemelerde bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'den sel bölgesine ziyaret
angela merkel,almanya,sel

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sel faciasında 165 kişinin hayatını kaybettiği bölgelerden Rheinland-Pfalz eyaletindeki Ahrweiler bölgesini ziyaret etti. Rheinland-Pfalz Eyalet Başbakanı Malu Dreyer ile birlikte afet bölgesinde incelemelerde bulunan Merkel, yetkililerden bilgi aldı.

Merkel, itfaiye erlerine gösterdikleri gayretlerden dolayı teşekkür etti. Toplam 660 nüfuslu Schuld köyünü ziyaret eden Merkel, felakette evleri ve yakınlarını kaybeden ailelerle bir araya geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'den sel bölgesine ziyaret''NAKİT YARDIM YAPILACAK''

Merkel gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yanındayız. Almanya güçlü bir ülke. Afetlere karşı mücadele edeceğiz. İlk etapta afetlerde etkilenen vatandaşlara nakit yardımı yapılacak.”

Gördükleri ve karşılaştıkları manzarayı anlatacak kelime bulamadığını belirten Merkel, eyalet hükümetiyle birlikte çalışarak kısa zamanda yaraların sarılacağını söyledi. Merkel, afet bölgesine yapılacak kısa, orta ve uzun vadeli yardımlarla ilgili olarak Çarşamba gücü Federal Mecliste düzenlenecek özel oturumla karar verileceğini belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'den sel bölgesine ziyaretÖte yandan, şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinin yaşandığı Kuzey Ren-Vestfalya ve Rheinland-Pfalz'daki birçok bölgede sel sularının çekilmesinin ardından, enkazda ölü ve yaralı arama çalışmaları devam ediyor.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer da Kuzey Ren-Vestfalya'daki afet yardımında bulunan askerleri ziyaret etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...