Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Eylül 2016 00:26

Angelina Jolie Ürdün'de

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, Suriye krizine köklü çözüm bulunması çağrısı yaptı.

Angelina Jolie Ürdün'de
angelina jolie, ürdün,

 Ürdün'ün doğusunda Suriyeli mültecilerin kaldığı El-Ezrak Mülteci Kampı'na gerçekleştirdiği ziyaretin ardından basın toplantısı düzenleyen Jolie, "Bu kampta sorunu olmayan aile yok. Burada, bu çorak araziden başka hayat bilmeyen çocuklar var. Onlar için içim parçalanıyor." dedi.

Suriye krizinin başlamasından bu yana Ürdün'ü 4 defa ziyaret ettiğini belirten Jolie, "Ürdün-Suriye sınırındaki toprak engel bölgesinde bekleyen Suriyelilerin sorununu Ürdün'ün tek başına üstlenmesi gerekmiyor. Dünya onların durumunu aylar önce gördü ve çözüm üretmedi. Bu gerçekte onları başka sorunlara maruz bırakıyor." diye konuştu.

"Dünya liderleri Suriye krizine köklü bir çözüm bulmalı." diyen Jolie, Ürdün halkını da komşu Suriye halkına gösterdiği insanlık ve sevgiden ötürü takdir ettiğini dile getirdi.

Suriye ile 375 kilometre sınırı bulunan Ürdün'ün yaklaşık bir milyon 390 bin Suriyeliyi barındırdığı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...