Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 12:33

Angelina Jolie'den ABD'ye Afganistan eleştirisi: Bir Amerikalı olarak utanıyorum

Angelina Jolie, yazdığı makalede, ABD’nin Afganistan’dan çekilme sürecinin etkilerine dair sert sözler sarf etti. Ülkesinin "sıvışıyor gibi göründüğünü" söyleyen Jolie, "bir Amerikalı olarak utanıyorum" dedi.

Angelina Jolie'den ABD'ye Afganistan eleştirisi: Bir Amerikalı olarak utanıyorum
angelian jolie,ABD,afganistan,taliban,göç,mülteci,ınstagram

Ünlü oyuncu Angelina Jolie ABD’nin Afganistan’dan çekilme sürecinin sert sözlerle eleştirerek bir “Amerikalı olarak utanıyorum” dedi.

Angelina Jolie, Time dergisinde yayınlanan makalesinde oldukça sert sözler sarf etti. ABD'nin Afganistan'dan çekilme sürecini ele aldı. ABD ordusunun Orta Doğu ülkesindeki kargaşanın ortasında "sıvışıyor gibi göründüğünü" yazdı.

Afganistan'daki kadınlar ve genç kızlar için endişelendiğini dile getiren 46 yaşındaki oyuncu ve aktivist Angelina Jolie, Amerika yönetimini eleştirdi. “Bu şekilde bitmemeliydi" diyen Jolie, ABD'nin Taliban ve Afgan hükümeti arasında çalışmaktan vazgeçmesini "ihanet ve tam olarak anlaşılması imkansız bir başarısızlık" olarak nitelendirdi.

"BİR AMERİKALI OLARAK UTANIYORUM"

Ünlü oyuncu Jolie, “Bir Amerikalı olarak ayrılma şeklimizden utanıyorum. Bu bizi küçültür” ifadesine yer verdi. Mülteci krizine de dikkat çeken Jolie, Amerikalıları ve Afganları ülkeden çıkarmak için mevcut stratejinin yeterli olmadığını da sözlerine ekledi.

İNSAN HAKLARI İÇİN INSTAGRAM HESABI AÇTI

Öte yandan Amerikalı oyuncu ilk kez Instagram'a katıldı. Ve ilk gönderisinde Afgan bir kız tarafından kendisine gönderilen mektubun fotoğrafına yer verdi. Dünyanın dört bir yanında insan hakları için savaşanların hikayelerini ve seslerini paylaşmak için Instagram'a geldim ifadelerini kullandı.

Angelina Jolie'den ABD'ye Afganistan eleştirisi: Bir Amerikalı olarak utanıyorum

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...