Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Temmuz 2014 18:59

Angelina Jolie'yi yıkan ölüm haberi

Angelina Jolie son filminde hayatını anlattığı en iyi dostunu kaybetti.

Angelina Jolie'yi yıkan ölüm haberi
Angelina Jolie, ölüm, ölüm haberi,

Oscarlı oyuncu Angelina Jolie'nin ikinci kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu Unbroken'da 'Amerikan rüyası'nın baş kahramanı Louis Zamperini, 97 yaşında hayata veda etti. Jolie'nin son zamanlarda sıkça bir araya geldiği 'Torrance Kasırgası' takma adıyla da tanınan Zamperini'nin ölümüyle yıkıldığı öğrenildi. Zamperini, 1936'da Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan Olimpiyat Oyunları'na katılmış, erkekler 5 bin metre yarışında 8. olmasına karşın son 56 saniye içinde yaptığı atılımla Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler'in dikkatini çekmiş ve daha sonra onunla buluşmuştu.
AÇIK DENİZDE 47 GÜN
ABD'nin II. Dünya Savaşı'na girmesinin ardından 1941'de Hava Kuvvetleri'ne katılan Zamperini'nin uçağı, 1942'de okyanusa çakılmış, ünlü atlet açık denizde bir arkadaşıyla 47 gün geçirmişti. İki arkadaş denizdeki 47. günde Marshall Adaları'na ulaşmayı başarmıştı.
İKİ YIL İŞKENCE GÖRDÜ
Japon donanması tarafından savaş esiri olarak tutuklanan Zamperini, savaşın sona erdiği Ağustos 1945'e kadar esir tutulmuş ve işkence görmüştü. Savaşın bitmesinin ardından esir kampından kurtarılan ve ülkesine dönen Zamperini, bir kahraman olarak karşılanmış ve madalya ile ödüllendirilmişti. Zamperini, 1998'de 81. yaşgününde Japonya'nın Nagano kentinde düzenlenen Kış Olimpiyatları'nda Olimpiyat Meşalesi'ni taşımıştı. Zamperini ölmeden önce hayatını Jolie'nin çekmesinden büyük onur duyduğunu açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...