Tgrt Haber
18 Haziran 2021 15:25

Antarktika'da hiç yaşam barındırmayan topraklar bulundu

Bilim insanları, Antarktika'da yüzeyinde hiç yaşam barındırmayan topraklar buldu. Bu topraklar, Güney Kutbu'ndan 482km uzakta Antarktika'nın iç kesimlerinde bulunan bölgede hiçbir DNA'ya rastlanmadı.

Antarktika'da hiç yaşam barındırmayan topraklar bulundu
antarktika

Amerika'daki Colorado Üniversitesi'ndeki bilim insanlarının yaptığı çalışmalara göre, dünya yüzeyinde ilk kez hiç yaşam barındırmayan topraklar tespit edildi. Antarktika'nın iç kesimlerindeki dağlardan toplanan toprak örneklerine göre, herhangi bir canlı DNA'sının tespit edilmediği ortaya çıktı. Bu durum dünyada ilk kez görülüyor.

CANLI BELİRTİSİNE RASTLANMADI

Bölgeden alınan topraklar, 2018 yılının ocak ayında Transantarktik dağlarının uzak bir bölümüne yapılan bir keşif gezisi sırasında toplandı. Bilim insanları, toplanan örneklerde herhangi bir canlı belirtisine rastlanmadığını belirtti.

Antarktika'dan toplanan toprak örneklerdeki mikrobiyal DNA örneklerini tespit etmek amacıyla polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) adı verilen bir yöntem kullanılırken 204 örneğin teste tabi tutulduğu bildirildi. Soğuk bölgelerden alınan örneklerin tamamında çok sayıda DNA tespit ettiklerini belirten araştırmacılar, daha yüksek rakımlardan alınan örneklerin yüzde 20’sinde herhangi bir canlılık belirtisine rastlanmadığını aktardı.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...