Tgrt Haber
15 Ocak 2015 18:24

AP Rusya’ya ambargonun devam etmesini istedi

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu, bugün kabul ettiği bir kararda, Ukrayna’daki saldırgan tutumunu değiştirmediği gerekçesiyle Rusya’ya yönelik ambargonun sürmesini istedi.

AP Rusya’ya ambargonun devam etmesini istedi
ap, rusya, ambargo,

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu, bugün kabul ettiği bir kararda, Ukrayna’daki saldırgan tutumunu değiştirmediği gerekçesiyle Rusya’ya yönelik ambargonun sürmesini istedi. Kabul edilen kararda, Ukrayna’da ateşkese saygı gösterene kadar, ayrılık yanlısı milisleri desteklemeye son verene kadar ve askerlerini bu ülke topraklarından çekene kadar Rusya’ya yönelik AB ambargosunun devam etmesi istendi. AB’nin Ukrayna’daki reform girişimlerine gerekli desteği vermesi istenen kararda, özellikle insani yardım ve sağlık yardımlarıyla bu ülkenin kendisini daha iyi savunabilmesi için gerekli desteğin verilmesi çağrısı yapıldı. Kararda, Rusya "saldırgan" ve "yayılmacı" politika izlediği gerekçesiyle kınandı, mart ayında toplanacak AB liderlerine de Moskova’ya yönelik yaptırımları sürdürmesi tavsiye edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...