Tgrt Haber
11 Kasım 2014 21:50

Arafat ölüm yıldönümünde anıldı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki mülteci kamplarında, Eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat anıldı.

Arafat ölüm yıldönümünde anıldı
lübnan, beyrut, yasir arafat, Ortadoğu Haberleri,

Başkent Beyrut'taki Sabra ve Şatilla Filistin mülteci kamplarında, Arafat, 10. ölüm yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen etkinliklerle anıldı. Arafat'ın askeri üniforması ve intifadanın simgesi haline gelen Filistin şalıyla çekilmiş posterlerinin asıldığı etkinlikte, duvarlara Arafat'a vefa sözleri ve mavi balonlarla "Kudüs bizimdir" ibaresi yazıldı.

Beyrut'taki Filistin Kurtuluş Örgütü grupları ve Fetih Hareketi Genel Sekreteri Semir Ebu Afş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Filistin halkının başta Arafat olmak üzere şehitlerine karşı gösterdiği vefaya dikkati çekerek, bunun, Filistin meselesi hafızalarında silikleşen Arap ve İslam alemini harekete geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Filistinli mülteciler ile Arafat ilişkisinin sağlamlığını vurgulayan Ebu Afş, "Filistinli mülteciler, evlatlarının kalplerine Filistin ve Ebu Ammar'ın (Arafat) sevgisini ekiyor" dedi.

Beyrut'taki kamplarda yaşayan 70 yaşındaki Muhammed Eyyub ise Arafat'ın vefatının büyük bir kayıp olduğunu vurgulayarak, "Onun gibisi bulanamayacak" ifadesini kullandı.

Filistinliler 5 Kasım'dan bu yana Arafat için düzenledikleri anma etkinlikleri ayın 15'ine kadar devam edecek.

Eski Filistin Devlet Başkanı ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) lideri Yasir Arafat, 11 Kasım 2004'te Fransa'nın başkenti Paris'teki Percy Askeri Hastanesi'nde 75 yaşında vefat etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...