Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2015 14:27

Araplar'dan Türkiye'ye ve Türk ürünlerine destek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye'ye yönelik ekonomik tedbirler içeren yaptırım kararını imzalamasının ardından sosyal medyada Arap dünyasından Türkiye ve Türk ürünlerine yönelik büyük destek geldi.

Araplar'dan Türkiye'ye ve Türk ürünlerine destek
arap,destek,türk,ürünleri,

Sosyal medyadaki Türkiye'ye destek kampanyasına katılanlar arasında,  Mısırlı El Cezire Arapça Televizyonu'nun kıdemli gazetecilerinden Ahmed Mansur,  Kuveyt'ten davetçi Hamid el-Ali, yazar Felah bin Hicari, Suudi Arabistan'dan  Muhammed el-Hudeyf, gazeteci Ali ez-Zufeyri, Twitter fenomeni Muhammed el-Yahya,  yazar Ahmed bin Raşid bin Suud, Katar'dan Eş-Şark Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni  Cabir el-Haremi yer aldı. 
 
  Son gelişmelerin ardından Türkiye'ye destek amacıyla düzenlenen  kampanya için "Müslümanım ve Türkiye'yle dayanışma içindeyim", "Arap'ım ve  Türkiye'yle dayanışma içindeyim", "Türk ürünlerine destek ol" hashtagleri  kullanıldı. 
 
Çok sayıda medya mensubu, Twitter fenomeni, aktivist ve yazarın dahil  olduğu destek kampanyasında yapılan paylaşımlarda, "Türk ürünlerinin  desteklenmesi tüm Müslüman ve Arapların görevidir", "Türk ürünleri çok  kalitelidir ve fiyatları uygundur.  Arap dünyasının her yerinde Türk şirketleri  bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı. 
 
 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Türkiye'ye yönelik ekonomik  tedbirler içeren yaptırım kararını imzaladığı bildirilmişti. 
 
 Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez  uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları  çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede  bulunmuştu. Rusya, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında Suriye'nin Bayırbucak  bölgesine düşen uçağın kendisine ait olduğunu açıklamış, NATO, uçağın hava ihlali  yaptığına ilişkin Türkiye'nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmişti.  Ekim ayı başında da Rusya'ya ait savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiş,  Rus yetkililer olayın ardından özür dileyerek benzer durumların  tekrarlanmayacağını bildirmişti. Türkiye ise hava sahası ihlallerine askeri  karşılık verilmesini içeren angajman kurallarının uygulanacağı uyarısını  yinelemişti. 
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...