Tgrt Haber
11 Ekim 2017 11:37

Arjantin'de dolu felaketi

Arjantin'de portakal büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle hayat durma noktasına geldi, araçlar delik deşik oldu.

Arjantin'de dolu felaketi
arjantin,dolu

Arjantin'de Corrientes eyaletinde şiddetli dolu yağışı yaşandı. Anormal  boyutlarda yağan dolu sebebiyle araçlarda ve evlerde büyük hasar oluştu, hayat durma noktasına geldi.

PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de yaşanan dolu felaketinin daha da büyüğü Arjantin'de Salı günü yaşandı. bir tanesi yarım kiloyu bulan ve ortalama bir portakal büyüklüğünde olan dolu taneleri gökten mermi gibi yağdı.

Doluya dışarda yakalananlar panikle sığınabilecek bir yer ararken, en büyük zararı araç sahipleri yaşadı. Türkiye'de yaşanan dolu olaylarında araçlarda cam kırılmaları ve kaporta ezilmeleri meydana gelirken, burada ise otobillerde delikler oluştu, direkt olarak perte çıktı. Araçlarda ağır maddi hasat meydana geldi.

ARJANTİNLİLER ŞAŞKIN

Arjantinliler karşılaştıkları bu manzara karşısında şoke oldular. Böylesi bir dolu yağışını ilk kez görenler, bir yandan yolda kalan araçlara yardım etmeye çalışırken diğer yandan da canlarını kurtarmaya çalıştılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...