Tgrt Haber
23 May 2022 10:32 - Güncelleme : 23 May 2022 10:53

Artan benzin fiyatlarına ilginç çözüm: En az 4 bin lira tasarruf sağladı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle başlayan benzin fiyatlarındaki artışla mücadele için Avrupa'dan ilginç bir yöntem geldi. Almanya'da bir çiftlik sahibi, artan benzin fiyatlarıyla nasıl baş ettiğini anlattı.

Artan benzin fiyatlarına ilginç çözüm: En az 4 bin lira tasarruf sağladı
almanya,benzin,fiyat

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali birçok krizi de beraberinde getirdi. Rusya'nın işgale girişmesiyle benzin fiyatlarında büyük bir artış yaşandı. Almanya'nın Hessen eyaletinin Limburg-Weilburg bölgesindeki Schupbach köyünde hayatını idame ettiren Stephanie Krichner de fırlayan benzin fiyatlarından dolayı işe at arabasıyla gidip gelmeye başladı.

33 yaşındaki Kirchner, eviyle Oberweyer köyündeki çitfliği arasında gelip giderken genellikle bir SUV sınıf araç kullandığını fakat işgalle beraber benzin fiyatlarının artmasıyla farklı bir yöntem kullanmak zorunda kaldığını anlattı. Bu durumun böyle sürmeyeceğini anladığını söyleyen Kirchner, Saman hasadının maliyetinin ve diğer her şeyin fiyatının ciddi şekilde artacağını düşündüğüm için biraz tasarruf etmem gerektiğine karar verdim" dedi.

Eviyle çiftliği arasındaki 6 kilometrelik yolu aracıyla normalde 10 ile 15 dakika arasında katettiğini belirten Kirchner, at arabasını kullanınca yolun yaklaşık bir saat sürdüğünü söyledi.

EN AZ 4 BİN LİRA TASARRUF

Öte yandan çiftlik sahibi, arabasının harcadığı benzini düşününce, bu şekilde her gün at arabasını kullanırsa ayda yaklaşık 250 euro yani yaklaşık 4 bin 200 TL tasarruf edeceğini belirtti. İki atın çektiği arabasının bazı köy sakinleri tarafından ilginç bulunduğunu belirten Kirchner, bazı kişilerinse yolda yanından hızlıca geçemeyince sinirlendiğini ifade etti.

Çiftlik sahibi, bulduğu çözümün herkese uymadığının farkında olduğunu söyleyerek "Bir atı garaja koyamam. Fakat hayvanlar için fırsat yaratılsa birçok at sürücüsünün bu yola başvuracağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: AP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ümit25 Mayıs 2022 09:53

Dalgamı geçiyorsunuz.ne yani biz de araba yerine ata mı binelim

Sonraki Haber Yükleniyor...