Tgrt Haber
04 Haziran 2014 16:41

Artık Esad'ın da selfie'si var!

2011 yılında başlayan savaşta 162 bin kişinin öldüğü Suriye'de dün çatışmaların gölgesinde 'kazananı belli' devlet başkanlığı seçimleri düzenlendi.

Artık Esad'ın da selfie'si var!
esad,selfie,suriye,

Hatta gençler bir anda Esad’ın etrafını sarıp Suriye lideri ile selfie çektirdi. Esad’ın selfie’si First Lady Esma’nın resmi Facebook hesabında yayınlandı. Böylece Esad da son dönemlerin modasına uyup ‘selfie sahibi devlet başkanları kulübüne’ katılmış oldu. Esad’a sevgi gösterileri bununla da sınırlı kalmadı. Rejimin güçlü olduğu bölgelerde Esad yanlılarının ‘karnaval havası’ oluşturup dans edip şarkılar söylediği görüldü. Esad yanlısı bazı seçmenler ise iğneleri parmaklarına batırıp kan dökerek ‘ülkelerine ve rejime bağlılıklarını’ gösterdi. Parmağını kesip akan kanı Esad’ın isminin olduğu yuvarlağa bastıran Hind El Humsi isimli kadın, “Devlet başkanı için kanımı akıtarak oy vermek istedim. O en iyisi “ dedi. Seçimler öncesinde Esad rejiminin, devlet dairelerindeki tüm görevlilere ve üniversite öğrencilerine oy vermek için sandık başına gitmeleri yönünde talimat verdiği ileri sürülmüştü. Öte yandan rejimin kontrolündeki 9 bin 601 merkezde bulunan 11 bin 776 sandıkta kullanılan oyların sayımına da başlandı. İçişleri Bakanlığı, seçimlerde 15 milyon vatandaşın, 9 bin 601 merkezdeki 11 bin 776 sandıkta oy kullanacağını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...