Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Nisan 2014 21:07

Ashton, 'Rusya ciddiyetini göstermeli'

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Ashton, 'Rusya, Ukrayna'da gerginliğin azaltılması konusunda ciddi olduğunu göstermeli' dedi.

Ashton, 'Rusya ciddiyetini göstermeli'
AB, Rusya, catherine ashton, DÜNYA haberleri, DÜNYA,

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, AB'nin Ukrayna'daki gelişmeleri büyük bir ilgiyle izlediğini belirterek, Rusya'nın bölgedeki gerginliğin azaltılması konusunda ciddi olduğunu göstermesinin önem taşıdığını söyledi. Ashton, Atina'da düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ukrayna'daki gelişmelere değinerek, Ukrayna'da Rus askeri birliklerinin geri çekildiğine ilişkin anlatımların NATO tarafından doğrulanmadığını kaydetti. "Rusya'nın, askeri birliklerini geri çekerek gerginliğin azaltılmasından söz ederken ciddi olduğunu göstermesinin gerçekten çok önemli olduğunu" ifade eden Ashton, "Devasa bir komşu olan ve gerginliğin azaltılmasına katkı sağlaması gereken Rusya ile gelecekteki ilişkilerimizi dikkatle düşünmemiz ve aynı zamanda Ukrayna'ya olan desteğimizi ifade etmemiz lazım" dedi.
"Yaptırımlar sürmeli" mesajı
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague da Rusya tarafından gerginliğin azaltılmasına yönelik bir eğilim gözlenmediğini ifade ederek, AB'nin bu konudaki tavrını sürdürerek daha sert yaptırımlar hazırlaması gerektiğini kaydetti. Hague, "Rusya'nın komşu ülkenin bağımsızlığını ve egemenliğini ihlal etmiş olması, 21. asrın Avrupası tarafından kabul edilemez. AB'nin, Rusya'ya olan enerji bağımlılığını azaltmamız lazım. Aynı zamanda yaptırımlar da sürmeli" diye konuştu.
Üç yardım aracı
Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans da Ukrayna'ya üç yardım aracı bulunduğunu belirterek, bunların birincisinin Ukrayna'nın AB ile bağlantı anlaşması, ikincisinin IMF'nin programı ve üçüncüsünün de yapılacak başkanlık seçimleri olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...