Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ağustos 2021 11:44

Aşı karşıtı mitinglerin organizatörü Kovid-19'dan öldü

ABD'de yeni tip koronavirüs önlemleri ve aşı karşıtı 'özgürlük' mitinginin organizatörlüğünü yapan Caleb Wallace, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Hastalık belirtileri gösterdiği günlerde test yaptırmayı reddeden Wallace, haftalarca solunum cihazına bağlı olarak hayata tutunmaya çalışmıştı.

Aşı karşıtı mitinglerin organizatörü Kovid-19'dan öldü
Caleb Wallace,aşı,maske,test,korona virüs

ABD'de maske ve aşı karşıtı eylemlerin lideri ‘San Angelo Özgürlük Savaşçıları’ grubunun lideri Caleb Wallace korona virüsten hayatını kaybetti.

TEST YAPTIRMAYI REDDETTİ

ABD basınındaki haberlerde, ülkenin Texas eyaletinde düzenlenen salgın önlemleri karşıtı mitingleri organize eden 30 yaşındaki Wallace'ın 26 Temmuz'da Kovid-19 belirtileri gösterdiği kaydedildi.

Başta test yaptırmayı reddeden Wallace'ın daha sonra kaldırıldığı hastanede yaklaşık bir aydır Kovid-19 tedavisi gördüğü belirtildi.

Haftalardır solunum cihazına bağlı olarak yaşayan Wallace'ın bilincinin 8 Ağustos'tan itibaren kapalı olduğu ifade edildi.

3 çocuğu bulunan ve eşi 4'üncü çocuklarına hamile olan Wallace'ın cumartesi günü hayatını kaybettiği açıklandı.

Aşı karşıtı mitinglerin organizatörü Kovid-19'dan öldü

PROTESTOLARI DÜZENLEDİ

Wallace, aşı ve maske gibi Kovid-19 salgınıyla mücadele için alınan önlemlere karşı "özgürlük" protestolarını düzenleyen "San Angelo Özgürlük Muhafızları" grubunun kurucularındandı.

Bu arada Wallace, aşı zorunluluğunun anayasal haklara karşı olduğunu savunuyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...