Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 06:56

Aşı olmayana yaptırım önerisi

Türkiye’de aşılama uygulamasının son 2 haftadır beklenenden yavaş ilerlemesi nedeniyle bazı yaptırımlar gündeme geldi. Aşı olmayanların sosyal etkinliklere, kamu kuruluşlarına ve otobüslere alınmaması tartışılıyor.

Aşı olmayana yaptırım önerisi
aşı,yaptırım,kısıtlama,sağlık,koronavirüs,kovid 19

Türkiye’de günlük 2 milyon doz kapasite aşı var ancak son iki haftada aşılama oranları öngörülenden yavaş ilerliyor. Bu yavaşlama genç nüfusun aşıya olan ilgisizliğinden kaynaklanıyor. Aşı yaptıranlara yönelik ‘pozitif ayrıştırma’ ile bu yavaşlamanın hızlanabileceği ifade ediliyor. Konuyla ilgili hem uzmanlar tarafından hem de Sağlık Bakanlığında farklı öneriler tartışılıyor.

AŞI YAPTIRMAYANA YAPTIRIM

Uzmanlardan aşı yaptırmayanlar ile ilgili yaptırım önerisi geldi. Buna göre, aşı yaptırmayanların sinema salonlarına, statlara, konser ve tiyatro salonlarına alınmaması gibi yaptırımlar ile gençlerin teşvik edileceği düşünülüyor. Bazı kamu hizmetleri için de “aşı” şartı getirilmesi konuşuluyor. HES kodu uygulamasındaki sistemin nüfusun yüzde 70 ila 75 aşılama oranına ulaşılmaması durumunda güz döneminde aşı için de uygulanabileceği belirtiliyor. Kovid-19 aşısı zorunlu olmamasına rağmen bazı şirketler, bankalar ve üniversite yönetimleri ise şimdiden “Aşılı-aşısız” ayrımı yapmaya başladı.

TURİSTLER RİSK DEĞİL

Turistlerin Delta varyantı nedeniyle risk oluşturup oluşturmayacağı merak edilirken uzmanlardan konuyla ilgili açıklama geldi. Turizm çalışanlarının neredeyse tamamının aşılandığını ve turistlerin belli bir bölgenin dışına çıkmadığını belirten uzmanlar, bu nedenle turistlerin büyük risk oluşturmadığı görüşünde.  Öte yandan, Sağlık Bakanlığı verilerine göre Delta varyantına ilişkin vakaların, toplam vakalar arasındaki oranı yüzde 5’in altında ve şu ana kadar Delta varyantı Türkiye’de 26 ilde görüldü. Toplum bağışıklığı oranının ise temmuzun sonunda yüzde 50’ye yaklaşacağı bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...