Tgrt Haber
07 May 2021 08:47

Aşı vurulan kısıtlamadan muaf olacak

Covid-19’a karşı aşılananlar ile hastalıktan kurtularak sağlığına kavuşanların sınırlamalardan muaf tutulması yönünde hazırlanan yönetmelik, Alman Meclisinden geçti

Aşı vurulan kısıtlamadan muaf olacak
almanya,,kovid 19,,aşı,

Almanya aşı konusunda önemli bir karar aldı. Kovid-19'a karşı aşı olanların kısıtlamalardan muaf tutulacağı kararlaştırıldı.

Almanya’da Covid-19’a karşı aşılananlar ile hastalıktan kurtularak sağlığına kavuşanların bazı sınırlamalardan muaf tutulması yönünde Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan yönetmelik, Federal Meclis’te görüşüldü. Söz konusu yönetmeliğin Federal Meclis’te onaylandığı duyuruldu.


İKİ DOZ AŞI OLAN KISITLAMADAN MUAF

Aşının iki dozunu olup iyileşenler kabul edilen yöneetmeliğe göre; sosyal mesafe kuralı ve sokağa çıkma yasağı olan alanlarda yasaktan etkilenmeycek. bu kişiler ayrıca sosyal mesafe olmadan da bir birleriyle görüşebilecekler.

Federal Meclis'in onayladığı yönetmeliğin Federal Konsey'de de oylamaya sunulması beklenirken yeni uygulamada aşı olan ve hastalığı yenen kişiler teste gerek duymadan mağaza ve kuaförlere de girebilecek.

Öte yandan Almanya'da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 84 bin 143'e ulaşırken toplam vaka sayısı ise 3 milyon 439 bin 730 oldu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...