Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Aralık 2021 07:17

Aşısız Alman’a her yer yasak

Almanya’da artan Covid-19 vaka sayılarının ardından kısıtlamalar sıkılaştırılarak, aşılanmamış kişilerin birçok işletmeye girişi yasaklandı.

Aşısız Alman’a her yer yasak
almanya,,sağlık,,aşı,,covid 19,

Almanya'da Covid-19 vakaların yeniden yükselişe geçmesinin ardından federal hükûmet ve eyalet başbakanları bir araya geldi. Görüşmenin ardından ortak açıklama yapan Başbakan Angela Merkel ve halefi Olaf Scholz, ülke genelinde Covid-19 kısıtlamalarının sıkılaştırıldığını ve aşılanmamış kişiler için sert kurallar getirildiğini duyurdu.

Salgındaki son durumu değerlendiren Merkel, hastanelerde doluluk oranlarının kısmen sınıra ulaştığını ifade ederek “Bu bir millî dayanışma eylemidir” dedi. Ülke çapında, sinemalara, tiyatrolara, restoranlara ve benzeri işletmelere erişim, vaka sayısı ne olursa olsun sadece aşı olanlar ve iyileşenler için mümkün olacak. Perakende satış yapan mağazalarında da 2G kuralı (aşılı veya iyileşmiş olmak) geçerli olacak. Marketler ve eczaneler muaf olacak. Birçok yerde kulüp ve diskolar kapatılacak. Özel alanlarda bile aşısız 2 kişiden fazlası yan yana gelemeyecek. Spor müsabakaları seyircisiz yapılacak. Yılbaşında, havai fişek atılamayacak, yılbaşı akşamı insanlar gruplar hâlinde sokaklarda toplanamayacak. Eczanelere ve diş doktorlarına aşı yapma izini verilecek. Öğrenciler okulda maske takacak. Almanya'da Covid-19 aşısının kanunla zorunlu hâle getirilmesi planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...