Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ekim 2021 10:35

Aşısızların Covid-19'dan ölme riski 11 kat daha fazla

ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nin (CDC) açıkladığı son verilere göre aşı olmayan Covid-19 hastası yetişkinlerin ölme riski, aşı olanlara göre 11 kat daha fazlayken hastalığa yakalanma ihtimali de 6 kat daha yüksek.

Aşısızların Covid-19'dan ölme riski 11 kat daha fazla
covid-19,koronavirüs,aşı

ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nin (CDC) ağustos verilerine göre, tam aşılanmış yetişkinlerle, aşısız yetişkinlerin hayatını kaybetme oranı gözler önüne serildi. Merkezin raporuna göre, aşısız Covid-19 hastalarının, aşılı hastalara göre ölme oranı 11 kat daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Ayrıca aşısız kişilerin virüse yakalanma ihtimali de 6 kat daha yüksek olduğu belirtildi. Hastaneye yatma riskinde ise oldukça büyük bir fark var. Aşısız yetişkinlerin, aşı yaptıranlara göre Covid-19 nedeniyle hastaneye yatma riskinin ise 19 kat daha yüksek olduğu tespit edildi.

Aşısızların Covid-19'dan ölme riski 11 kat daha fazla

Verilere göre, ülke genelinde yeni vakaların hızı düştükçe, aşısız yetişkinler için Covid-19'dan ölüm riskinin son haftalarda düştüğü ağustosun son haftasında da ölümlerin ayın ilk haftasına göre yüzde 30 azaldığı ortaya çıktı.

CDC, vaka ve ölüm riski düşmesine rağmen, ağustosun ilk haftasından son haftasına kadar aşısız yetişkinlerin Covid-19'dan hastaneye yatışlarında yüzde 80'in üzerinde artış yaşandığını bildirdi.

RİSK YAŞ GRUBUNA GÖRE DEĞİŞİYOR

CDC ayrıca Covid-19'dan hastaneye yatışların 50 yaş altı aşısız yetişkinlerde, tam aşılılara göre yaklaşık 15, 50-64 yaş grubunda 31 ve 65 yaş üstünde 16 kat fazla olduğu bilgisini paylaştı.

ABD'de faaliyet gösteren Kaiser Aile Vakfı, geçen haftaki raporunda, ülkede son 3 ayda aşılanmamış yetişkinler arasında 90 binden fazla "önlenebilir" ölümün yaşandığını, bunların yarısından fazlasının ise eylül ayında meydana geldiğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...