Tgrt Haber
02 Ağustos 2021 09:23

Gençleri aşıya teşvik için taksi ve yemek indirimi

İngiltere'de gençlerin aşıya teşviği için hükümet yeni bir karar aldı. Gençlerin koronavirüs aşısı olması için yemek siparişlerinde ve taksi yolculuklarında indirim sunulacak.

Gençleri aşıya teşvik için taksi ve yemek indirimi
ingiltere,koronavirüs,covid19

Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı İngiltere ve Amerika'da yıkıcı ölümlere neden oldu. Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılanma ise ilk hızına göre düşüşte olunca ülkeler aşıyı cazibeli kılmaya çalışıyor. Son olarak İngiltere'de Uber ve Bolt gibi taksi şirketleri ile Deliveroo, Uber Eat ve Pizza Pilgrims gibi yemek siparişi uygulamaları gençlere aşı olmaları için teşvikler sunacak.

DAHA FAZLA TEŞVİK GELECEK

Ağustos ayında tüm kullanıcılarına aşılama ile ilgili hatırlatıcılar gönderecek olan Uber, aşısını olan gençlere taksi ve yemek siparişlerinde indirimler verecek. BBC Türkçe'nin haberine göre,  Bir diğer taksi uygulaması Bolt, aşı merkezlerine yapılacak seyahatlerden para almayacak. Yemek siparişi uygulaması Deliveroo da aşılanan gençlere kupon verecek.

Sağlık Bakanlığı, işbirlikleri ile ilgili daha fazla ayrıntının "zamanı geldiğinde" açıklanacağını söyledi. Sağlık Bakanı Sajid Javid, işbirlikleri için şirketlere teşekkür etti ve insanları "indirimlerden yararlanmaya" çağırdı.

Öte yandan İngiltere'de 18-29 yaş arası kişilerin yüzde 68'inden fazlası ilk doz aşısını oldu. Birleşik Krallık'ta yetişkinlerin yüzde 72'sinden fazlası iki; yüzde 88,5'u ise tek doz koronavirüs aşısı oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...