Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Mart 2014 22:50

Askerler Kırım'dan çıkarılıyor

Tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan ederek Rusya'ya bağlanma kararı alan Kırım'da konuşlandırılan Ukrayna askerlerinin yarımadadan çıkarılmasına başlandığı bildirildi.

Askerler Kırım'dan çıkarılıyor
ukrayna, Rusya, kırım, Dmitriy Peskov, DÜNYA haberleri, DÜNYA,

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreter Yardımcısı Viktoria Syumar,Ukrayna askerlerinin bölgeden çıkarılmasına başlandığını belirterek, şu ana kadar "Kirovograd" adlı gemide görev yapanlar ile Feodosia'daki deniz piyade bölüğü askerlerinin Kırım'dan ayrıldığını belirtti. Bölgedeki diğer Ukraynalı askerlerin de yarımadadan çıkarılmasına ilişkin müzakerelerin devam ettiğini aktaran Syumar, bunun Ukrayna tarafının prensipli tutumu olduğunu dile getirdi.
Daha önce, Ukrayna Güvenlik ve Savunma Kurulu'nun, Kırım'da konuşlandırılan Ukraynalı askerlerin çıkarılmasına ilişkin karar almasının ardından, Savunma Bakanlığı, konuya ilişkin Rusya ile görüşmeleri devam ettiğini açıklamıştı. Rusya Devlet Başkanlığı Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov da Ukraynalı askerlerin yarımadadan silahlı veya silahsız çıkmasına Rusya Savunma Bakanlığının karar vereceğini bildirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...