Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Şubat 2016 16:00

Askerliği 14 aya indirdiler

Kıbrıs Rum kesiminde askerlik süresinin 24 aydan 14 aya indirilmesini öngören yasa tasarısı hükümet tarafından kabul edildi.

Askerliği 14 aya indirdiler
güney kıbrıs,askerlik,

Dünyanın en uzun zorunlu askerlik sürelerinden birinin geçerli olduğu Güney Kıbrıs'ta, Mart 2013'te iktidara gelen Rum lider Nikos Anastasiadis'in seçim vaatleri arasında bu süreyi aşağı çekmek de bulunuyordu.
Yasa tasarısının parlamentoda da onaylanması bekleniyor. AFP, Ada'da onlarca yıldır yapılan en büyük askeri reform olarak nitelediği bu gelişmenin, Anastasiadis ile KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın bu yıl içinde Kıbrıs sorununun çözülebileceğine dair açıklamada bulunmalarından sonra yaşandığını belirtti.
Ajans, Güney Kıbrıslı anne babaların yıllardır askerlik süresinin uzun olmasından şikayetçi olduğunu ve bu durumun oğullarının eğitim ve kariyer planlarını sekteye uğrattığını savunduğunu bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...