Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Mart 2015 18:39

'Aslan Sherlock'a eş aranıyor

Dünyaya gözlerini açtığı Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda annesi tarafından reddedilerek 2 ay boyunca ev ortamında bakılan 2 yaşındaki aslan Sherlock'a eş aranıyor.

'Aslan Sherlock'a eş aranıyor
aslan, eş,

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesi tarafından reddedilmesinin ardından 7 ay boyunca ev ortamında bakılan ve bir süre önce özel tasarım barınağa yerleştirilen aslan Sherlock'un 2 yaşına girdiğini söyledi. Sherlock'un yeni yaşına girmesi dolayısıyla doğum günü etkinliği düzenlediklerini belirten Aydın, "Doğum günü paketi hazırladık. İçine et koyduk, güzelce ambalajlayıp. O da hemen hediyemizi kabul etti. Şu an tam 24 aylık oldu yani 2 yaşını tamamladı" diye konuştu.

"Sherlock, 70 gün evde kaldı" diyen Aydın, "1,5 yaşına girdiğinde anne ve babasıyla buluşturduk ama kabul etmediler. Sonra kendisi için barınak oluşturduk. Şu an için en büyük hedefimiz, onun için dişi aslan bulmak. Bu aslanla çiftleştirip ona da yuva kurmayı istiyoruz. Onun için de çalışmalarımız devam ediyor. Artık 3. yaşına doğru yanında bir dişiyle o da yeni yuva kuracak" ifadesini kullandı.

Sherlock'un yelelerinin yeni çıkmaya başladığını anlatan Aydın, "Yeni yaşında biraz yoğun göreceğiz yelelerini. Artık 'erkekliğe adım attı' diyebiliriz" şeklinde konuştu.

Sherlock'un barınağındaki yaşama alışmaya başladığını aktaran Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Üzerindeki ürkekliği atmaya başladı, barınağında yabancı cisim olduğu zaman ya da tanımadığı hayvan ve seslerde korkarak tepki veriyor. En nihayetinde 70 gün boyunca evde bakılarak beslenilmiş. Daha sonra hayvanat bahçesindeki barınağına geldi. Burada da ziyaretçi sayısı arttıkça sese ve yoğunluğa alıştı. Barınağı da geçici kaldığı yerden daha büyük. Artık daha geniş alanda, ömrünün sonuna kadar burada yaşayabilir, yuva kurabilir ve yavrular dünyaya getirebilir. Hayvanat bahçemizin önemli canlılarından birisi. Biz de artık ona yuva kuracağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...