Tgrt Haber
19 Ocak 2022 10:52

Aslan ve pumalarda Covid-19 semptomları! Bakıcılarından bulaştı

Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı, hayvanat bahçesinde bakıcılardan hayvanlara sıçradı. Aslanlar ve pumalarda insanlarda olduğu gibi nefes zorluğu, burun akıntısı, kuru öksürük görüldü.

Aslan ve pumalarda Covid-19 semptomları! Bakıcılarından bulaştı
aslan,puma,hayvanat bahçesi,covid-19,güney afrika,koronavirüs,omicron

Covid-19'un son varyantı Omicron Güney Afrika'da ortaya çıktı ve birçok ülkedeki vakaların yükselmesine neden oldu. Son olarak ise Güney Afrika'da ilginç Omicron vakaları ortaya çıktı. Omicron, insanlardan hayvanlara bulaşmaya başladı. Bir hayvanat bahçesinde aslan ve pumalarda Covid-19 semptomları görüldü. Hayvanların, insanlarda olduğu gibi nefes zorluğu, burun akıntısı ve kuru öksürük gibi benzer semptomlar gösterdiği belirtildi.

Pretoria Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı çalışmalarda rezervuar görevi yapan canlı veya cansız varlıkların hastalık semptomu göstermeden virüsü bünyelerinde taşıdıkları ve hastalığa duyarlı canlılara aktarabildikleri yer aldı. Bilim adamları, yeni mutasyonların hayvanların vücutlarında rezervuar olarak bulunarak yeniden insanlara geçebileceği konusunda da uyarılarda bulundu.

Aslan ve pumalarda Covid-19 semptomları! Bakıcılarından bulaştı

HAYVAN BAKICILARI MASKE TAKMALI

Covid-19 testi pozitif çıkan hayvanların, hastalığı bakıcılarından almış olabileceğinin vurgulandığı çalışmada, Covid-19 olmasına rağmen hiçbir semptom göstermeyen bakıcılara da değinildi. Bakıcılara, hayvanlarla ilgilendikleri esnada maske takmaları da tavsiye edildi.

Pretoria Üniversitesi tarafından yapılan çalışma, ‘Viruses’ (Virüsler) adlı hakemli dergide yayınladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...