Tgrt Haber
28 Haziran 2021 09:22

Birçok ülkede yasaklanan AstraZeneca aşısını oldu kalp krizi geçirdi

Ürdün'de 66 yaşındaki bir kişi AstraZeneca aşısının ikinci dozunu olduktan sonra hayatını kaybetti.

Birçok ülkede yasaklanan AstraZeneca aşısını oldu kalp krizi geçirdi
ürdün,astrazeneca,koronavirüs,covid 19

Şimdiye kadar 11 ülkede kullanılması yasaklanan AstraZeneca aşısı bir ölüme daha neden oldu. Ürdün Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 66 yaşındaki bir kişinin ikinci doz AstraZeneca aşısının uygulanmasının ardından hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakanlık, yaşlı adamın ikinci dozu aldıktan 10 dakika sonra dinlenme alanında bayıldığını ve hastaneye kaldırılmadan önce sağlık personelinin onu hayata döndürmeye çalıştığını açıklarken, yaşlı adamın daha sonra hayatını kaybettiğini belirtti. 

KRONİK HASTALIĞI VARDI

Ürdün Sağlık Bakanı Feras Al Hawari, yaşlı adamın ölüm nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldığını ifade ederek, yaşlı adamın kronik hastalığı olduğunu ve ilk aşı dozunu 4 Nisan'da önemli bir komplikasyon kaydetmeden aldığını açıkladı. 

Hawari ayrıca, AstraZeneca aşısının kan pıhtılaşması da dahil olmak üzere potansiyel yan etkilerinin genellikle aşıdan hemen sonra değil, aşılamadan en az 5 gün sonra ortaya çıktığını belirtti. 

Öte yandan AstraZeneca aşısını yasaklayan ülkeler şu şekilde:

İtalya

Almanya

Fransa

İspanya

Avusturya

Norveç

Danimarka

Estonya

Letonya

Litvanya

Lüksemburg

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...