Tgrt Haber
16 Kasım 2021 10:39

Asya'nın ardından Avrupa'da da kuş gribi alarmı verildi

Japonya'da itlaf edilen yüz binlerce hayvanın ardından Güney Kore'de de 770 bin kümes hayvanı itlaf edildi. Avrupa'da da kuş gribi alarmları çalmaya başladı.

Asya'nın ardından Avrupa'da da kuş gribi alarmı verildi
asya,japonya,avrupa,kuş gribi

Geçtiğimiz haftalarda Japonya'da yaklaşık 500 bin kümes hayvanı kuş gribi nedeniyle itlaf edildi. Güney Kore'de de 770 bin hayvan itlaf edilince Avrupa tedbirler almaya başladı. Kuş gribi olarak adlandırılan virüsün yayılması, önceki salgınlarda 10 milyonlarca kümes hayvanının itlaf edilmesine neden oldu. Yeni salgın nedeniyle kümes hayvancılığı endüstrisi alarma geçti.

ÇİN 21 İNSAN ENFEKSİYONU BİLDİRDİ

Çin, bu yıl içinde H5N6 kuş gribi alt tipiyle 2020'de 21 insan enfeksiyonu bildirdi. OIE, Güney Koreli yetkililerin raporu doğrultusunda, Chungcheongbuk-do bölgesinde bulunan yaklaşık 770 bin kümes hayvanı bulunan bir çiftilikte virüs tespit edildiğini duyurdu. Hayvanların tamamı itlaf edildi.

Avrupa ve Asya'da Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE), Japonya tarım bakanlığının geçen hafta yaptığı bir açıklamayı doğrulayarak, Japonya'nın kuzeydoğusundaki bir kümes hayvanı çiftliğinde 2021 kış sezonunun ilk salgınının bildirdiğini söyledi. Bu salgındaki serotip H5N8 idi.

Asya'nın ardından Avrupa'da da kuş gribi alarmı verildi

AVRUPA DA ALARMDA

Avrupa ve Asya'da Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'ne (OIE) Norveç'in Rogaland bölgesinde 7 bin kuştan oluşan bir sürüde H5N1 kuş gribi salgını bildirdi.

Belçika hükümeti, Antwerp yakınlarındaki bir yabani kazda yüksek derecede patojenik bir kuş gribi çeşidi tespit edildikten sonra, kümes hayvanlarının içeride tutulmasını emretti.

Hollanda ekim ayında, Fransa ise bu ayın başında benzer kararları harekete geçirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...