Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ağustos 2014 08:49

Ateşkes 5 gün daha uzatıldı

İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki ateşkes 5 gün daha uzatıldı.

Ateşkes 5 gün daha uzatıldı
,srail,filisitn ateşkes,

Kahire'deki görüşmeleri gerçekleştiren Filistin heyetinin başkanı Azzam el-Ahmed, İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki ateşkesin 5 gün daha uzatıldığını söyledi.
Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise '' İsrail ile Filistinli gruplar arasında devam eden doğrudan olmayan görüşmeler için zaman kazanma ve tam bir barış sağlanması adına mevcut ateşkesin 5 gün daha uzatılması konusunda taraflar anlaşmaya varmıştır'' denildi.Filistin heyetinde bulunan Kays Abdulkerim, "Bu gece yarısı bitecek geçici ateşkesin 72 saat daha uzatılması üzerine anlaşmaya varıldı" diye açıklama yapmıştı.İsrail basınında yer alan haberlerde ise İsrail Güvenlik Kabinesi'nin, Kahire'deki görüşmeleri gerçekleştiren heyetle yapılan toplantı sonrası, bu gece yarısı sona eren ateşkesin 72 saat daha uzatılması konusunda karara vardığı duyurulmuştu. Mısır, Filistin tarafından, bugün 00.01'de sona eren ateşkesin 72 saat daha uzatılmasını talep etmişti.
Mısır'ın çağrısı üzerine İsrail ile Filistinli direniş gruplar arasında, 11 Ağustos gecesi 72 saatlik ateşkes kararı alınmıştı. Geçen hafta da Mısır'ın arabuluculuğuyla Kahire'de Filistin ve İsrail heyetleri arasında kalıcı ateşkes sağlanması için dolaylı görüşmeler başlamıştı.
Obama Netanyahu ile görüştü
Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptı.Beyaz Saray'ın açıklamasına göre, Obama ve Netanyahu görüşmede, sürdürülebilir bir ateşkes anlaşmasına ulaşılması için Kahire'de devam eden müzakereler hakkında konuştu.Obama'nın, Mısır'ın arabuluculuk çabalarına desteğini yeniden teyit ettiği, İsrail'in güvenliğini temin eden ve Gazze'deki insani krizi ele alan sürdürülebilir bir neticeye ulaşılmasının önemini vurguladığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...