Tgrt Haber
26 Ağustos 2014 21:44

Ateşkese İtalya'dan yorum geldi

İsrail ile Filistinli gruplar arasında kalıcı ateşkes sağlanmasını, iyi bir gelişme olarak karşılayan İtalya, bundan sonra istikrarlı bir çözüme gidecek siyasi anlaşma için müzakerelerin hemen başlaması gerekliliğini belirtti.

Ateşkese İtalya'dan yorum geldi
ateşkes, gazze ateşkes, israil, italya,

İsrail ile Filistinli gruplar arasında kalıcı ateşkes sağlanmasını, iyi bir gelişme olarak karşılayan İtalya, bundan sonra istikrarlı bir çözüme gidecek siyasi anlaşma için müzakerelerin hemen başlaması gerekliliğini belirtti. İsrail ile Filistinli gruplar arasında Mısır arabuluculuğunda kalıcı ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan yazılı bir açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanı Federica Mogherini'nin konuya ilişkin ifadelerine yer verilen açıklamada, bu ateşkes anlaşmasının "Ortadoğu'daki çatışmayı çözüme götürecek siyasi müzakerelerin önünü açması gerektiği" kaydedildi. Bakan Mogherini de "Umutların çok kez hayal kırıklığına uğradığı 7 haftadan sonra umuyorum ki Mısır tarafından kolaylaştırılan anlaşma, pek çok ülkeyle üzerinde çalıştığımız ve beklediğimiz bir ilerleme olacak" dedi. Açıklamada, Mogherini'nin "Şimdi İsrailliler ve Filistinlilerin, kısa sürede kalıcı bir ateşkes ve çatışmadan istikrarlı bir çözüme götürecek siyasi anlaşma için müzakereleri başlatması gereklidir" ifadelerine de yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...