Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2021 08:50

Ateşkese rağmen İsrail Hamas'ı savaş uçaklarıyla vurdu

İsrail savaş uçaklarıyla ateşkese rağmen Gazze'de Hamas'a ait iki noktaya hava saldırısı düzenledi.

Ateşkese rağmen İsrail Hamas'ı savaş uçaklarıyla vurdu
israil,gazze,savaş uçakları

Geçtiğimiz ay İsrail ile Gazze arasında yürürlüğe giren ateşkese rağmen İsrail, savaş uçaklarıyla Gazze'de bulunan Hamas'a ait iki noktaya hava saldırısı düzenledi. Yerel kaynaklar yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde ve Gazze Şehrinin güneyindeki Zeytun semtinde Hamas'a ait iki noktayı hedef aldığını belirtti. Saldırılarda yaralanan veya ölen olmazken maddi hasarın meydana geldiği ifade edildi.

YANGIN ÇIKARAN BALONLARA KARŞILIK FIRLATILMIŞ

İsrail ordusu tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Hamas'a ait bazı noktaları vurduğu ifade edilerek, saldırının dün Gazze'den İsrail'e yangın çıkaran balonlar fırlatılmasına karşılık olarak gerçekleştirildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nden devam eden tüm eylemlere ve bölgede çatışmaların yeniden başlaması da dahil olmak üzere tüm senaryolara karşı hazır olduğu belirtildi.

Öte yandan Filistin'in Gazze Şeridi bölgesine yönelik 10 Mayıs'ta başlayan İsrail saldırıları, 21 Mayıs'ta İsrail ve Hamas arasında varılan ateşkesin ardından sona ermişti. Saldırılarda, 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 254 kişi hayatını kaybetmiş, bin 948 kişi de yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...