Tgrt Haber
03 Ağustos 2022 20:25 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 22:35

Ateşkesi Ermenistan bozdu, Rusya Azerbaycan'ı suçladı! Azerbaycan ordusu Bayraktar TB2'lerle intikam aldı

2. Karabağ Savaşı'ndan sonra ateşkes imzalayan Azerbaycan ile Ermenistan arasında yeniden çatışma çıktı. Yasa dışı Ermeni güçleri, Rus unsurlarının da bulunduğu bölgede Azerbaycan mevzilerine saldırdı. Bir Azerbaycan askerinin şehit olduğu saldırıya Azerbaycan'dan karşılık gecikmedi. Ermenilere karşı 'Kısas' adlı operasyon başlatan Azerbaycan ordusu, Bayraktar TB2 SİHA'larla Karabağ bölgesindeki Ermeni güçleri vurdu. Operasyon sonrası askeri üniforma giyip sahaya inen Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Bir daha bize karşı bir tahribat olursa başınızı ezeceğiz" diyerek Ermenileri uyardı. Rusya Savunma Bakanlığı ise ateşkesi Ermenilerin bozmasına rağmen Azerbaycan'ı suçlayıp, iki ülke arasındaki durumu istikrara kavuşturmak için görüşmelerin yapıldığını bildirdi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
Ateşkesi Ermenistan bozdu, Rusya Azerbaycan'ı suçladı! Azerbaycan ordusu Bayraktar TB2'lerle intikam aldı
Azerbaycan,Ermenistan

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'daki yasa dışı Ermeni silahlı güçlerin ateşi sonucu bir Azerbaycan askerinin şehit olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rus unsurların geçici olarak konuşlandığı bölgelerde bulunan yasa dışı Ermeni güçlerin, sabah saatlerinde Laçın ilindeki Azerbaycan mevzilerini yoğun ateş altına aldığı belirtildi.

Ermeni güçlerin ateşi sonucu Anar Kazımov isimli askerin, aldığı kurşun yarası nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi. Şehit askerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunulan açıklamada, Azerbaycan birliklerinin misillemede bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

AZERBAYCAN: ERMENİSTAN ÜÇLÜ MUTABAKATI İHLAL EDİYOR

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan'ın, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerince 2. Karabağ Savaşı sonrasında varılan mutabakatı kabaca ihlal ettiği, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik çabalara zarar verdiği belirtildi.

Bakanlık, Laçın istikametindeki Azerbaycan mevzilerinin yasa dışı Ermeni silahlı güçlerce ateş altına alınması ve bir Azerbaycan askerinin şehit düşmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, bugün meydana gelen kanlı olayın, Ermenistan'ın 10 Kasım 2020'de Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerince imzalanan üçlü bildiriyi kabaca ihlal ettiğini, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik çabalara zarar verdiğini bir kez daha gösterdiği bildirildi.

Bunun, Ermenistan'ın uluslararası arabulucuların çabalarına saygısızlığının da bir göstergesi olduğu vurgulanan açıklamada, "Azerbaycan topraklarında meydana gelen olayın tüm sorumluluğu, yasa dışı silahlı gruplarını komşu devletin topraklarından henüz çekmemiş olan Ermenistan'ın, siyasi ve askeri liderliğine aittir. Azerbaycan topraklarının güvenliğini ve sınırlarının bütünlüğünü sağlamak için tüm uygun önlemler bundan sonra da devam ettirilecektir" ifadeleri yer aldı.

AZERBAYCAN ORDUSUNDAN ERMENİ GÜÇLERE OPERASYON

Azerbaycan ordusu, Karabağ'daki yasa dışı Ermeni güçlerine karşı operasyon yaptı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni güçlerin, Kelbecer ve Laçın illerini kapsayan sıradağlarda bulunan Kırkkız yüksekliğini ele geçirmeye ve orada yeni mevziler kurmaya çalıştığını bildirdi.

Bu durum üzerine Azerbaycan ordusunun "Kısas" ismi verilen operasyon düzenlediği, Küçük Kafkas sıradağlarının Karabağ silsilesinde yerleşen Sarıbaba ve diğer bir dizi hakim tepelerin kontrol altına alındığı bildirildi. Azerbaycan birliklerinin bu istikamette yeni mevzilerin kurulması ve ikmal yollarının yapımı için çalışmalarda bulunduğu kaydedildi.

BAYRAKTAR TB2'LERLE MİSİLLEME

Operasyon kapsamında Karabağ bölgesinde Ermeni güçleri, Bayraktar TB-2 SİHA'lar ile vuruldu. Yasa dışı Ermeni silahlı unsurlara ait birkaç mevzinin imha edildiği, eski Ağdere ilinin Yukarı Oratağ yerleşim birimindeki askeri birliğe hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. Saldırıda yasa dışı Ermeni güçler arasında ölü ve yaralıların bulunduğu, birkaç D-30 obüs topu, askeri araçlar ve çok sayıda mühimmatın imha edildiği belirtildi. Geçici olarak Rus unsurların kontrolünde bulunan bölgelerden Ermenistan askerlerinin çıkarılması ve Ermeni silahlı güçlerin silahsızlandırılması gerektiği ifade edilen açıklamada, Azerbaycan topraklarında bundan sonra da her türlü terör eylemi ve provokasyonların kararlılıkla önleneceği, karşı tedbirlerin daha da yıkıcı olacağı ifade edildi.

Ateşkesi Ermenistan bozdu, Rusya Azerbaycan'ı suçladı! Azerbaycan ordusu Bayraktar TB2'lerle intikam aldı

RUSYA AZERBAYCAN'I SUÇLADI

Rusya Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ordusu ile Ermeni ordusu arasında yaşanan gerilime dair yaptığı açıklamada Azerbaycan tarafının ateşkesi ihlal ettiğini öne sürdü.

Azerbaycan’ın yasadışı Ermeni silahlı gruplar tarafından 1 askerinin şehit edilmesinin ardından Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarında Ermeni silahlı gruplarına karşı “intikam” operasyonu düzenlemesine ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.

Dağlık Karabağ'daki Kırkkız tepesindeki Ermeni silahlı oluşumlarına karşı gerçekleştirdiği operasyon hakkında Rusya Savunma Bakanlığı, Azerbaycan tarafının ateşkesi ihlal ettiğini öne sürdü. Açıklamada, "Birliğin sorumluluk bölgesindeki durum ağırlaşıyor. Kırkkız tepesi bölgesinde, ateşkes rejimi Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından ihlal edildi. Azerbaycan ve Ermenistan taraflarının temsilcileriyle birlikte Rus barışı koruma birliğinin komutanlığı durumu istikrara kavuşturmak için önlemler alıyor" denildi.

ALİYEV YUMRUK GÖSTERDİ

Ordunun Ermeni çetelere ait hedefleri askeri operasyonla yerle bir etmesinden sonra askeri üniforma giyip sahaya inen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yumruğunu gösterip Ermenilere şu sözlerle seslendi:

"Hiçbir yere gitmedik, burada duruyoruz. Bir daha bize karşı herhangi bir tahribat olursa aşınızı ezeceğiz."

Kaynak: TGRT Haber / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...