Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ağustos 2014 10:56

Ateşkesten sonra ihlal yaşanmadı

İsrail ordusu, Filistinli gruplarla ateşkesin sağlanmasından bu yana, herhangi bir ihlalin yaşanmadığını bildirdi.

Ateşkesten sonra ihlal yaşanmadı
israil,gazze,ihlal,ateşkes,

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Ateşkesin sağlanmasından bu yana Gazze'den İsrail'e herhangi bir füze atılmadı. Aynı zamanda İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne herhangi bir saldırı düzenlemedi" ifadeleri kullanıldı.
Kanal-2 televizyonunun haberine göre, ateşkesin üzerinden 2 gün geçmesine rağmen, İsraillilerin sınır bölgesindeki yerleşim birimlerine dönmekten korkuyor. Gazze Şeridi'nin çevresinde yerleşim birimlerinin yetkililerin de evlere dönmei konusunda çağrı yapmadan önce bir süre beklemeyi tercih ettikleri ifade ediliyor.Yerel basında ise İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çevresinde mevzilenmeye devam ettiği belirtiliyor.Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan anlaşma çerçevesinde 26 Ağustos saat 19.00'da kalıcı ateşkes kararı alınmıştı. İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında, 2 bin 145 Filistinli hayatını kaybetmiş, 10 binden fazla kişi yaralanmıştı.
İsrail'in Batı Şeria'daki baskınları sürüyor
Öte yandan İsrail ordusunun, Batı Şeria'nın farklı kentlerinde evlere düzenlediği baskınlar sonucu 12 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, "İsrail ordusu, Batı Şeria'daki Tul Kerm'de 5, El Halil'de 3, Beytullahim'de 2 ve Cenin ile Nablus'ta 2 Filistinliyi gözaltına aldı" denildi.Görgü tanıklardan alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Birun beldesindeki bazı evlere baskın yaparak Filistinli 2 genci gözaltına aldı. Birun Lisesi Müdürü'nün evine de baskın yapan İsrail askerleri, okul öğrencilerinin Yahudi yerleşimcilerin araçlarına taş atmaları halinde müdürün de gözaltına alınacağını belirttiler. Beytullahim kentinin Beyt Ficar beldesinde bazı evlerde "silah bulunduğu" gerekçesiyle arama yapan İsrailli askerlerin, 2 Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.
Ramallah'ın batı kesiminde yer alan Betilu beldesinde de evlere düzenlenen baskınlarda 4 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.
İsrail, Batı Şeria'yı Yahuda ve Samarya şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. Batı Şeria'da 2 milyon 300 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor.Filistin Esirler Bakanlığı, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunduğunu açıklamı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...