Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Temmuz 2021 11:16

Atina'da aşı karşıtlığı protestoları çatışmaya dönüştü

Yunanistan'ın başkenti Atina'da aşı karşıtlığı için düzenlenen protestolar, çatışmaya dönüştü. En az 25 kişi gözaltına alındı.

Atina'da aşı karşıtlığı protestoları çatışmaya dönüştü
yunanistan,aşı,covid-19

Dünyanın birçok yerinde aşı olmayanlar için yaptırımların gelmesi konuşurken aşı karşıtı protestolar da arttı. Son olarak Yunanistan'da koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında Covid-19 aşısının zorunlu hale getirme planı, protestoların fitilini ateşledi.

Atina'da aşı karşıtlığı protestoları çatışmaya dönüştüYaklaşık 4 bin kişi, zorunlu aşıya karşı başkent Atina'da sokaklara dökülerek Sintagma Meydanına doğru yürüyüşe geçti. Barışçıl bir şekilde başlayan göstericiler, kalabalık grubun polise taş, molotof kokteyli ve diğer cisimleri fırlatmasıyla çatışmaya dönüştü.

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ise öfkeli kalabalığa tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Çıkan olaylarda en az 25 kişi gözaltına alındı.

Yunanistan'da 11 milyon nüfusun yüzde 45'i koronavirüse karşı tam olarak aşılandı. Ülkede şu ana kadar toplam 474 bin 366 korona virüs vakası tespit edilirken, 12 bin 866 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...