Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Temmuz 2022 07:01 - Güncelleme : 20 Temmuz 2022 09:11

Yunanistan’ın başkenti Atina’da orman yangını! Halk tahliye edildi

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın kuzeyinde orman yangını çıktı. Geniş alana yayılan yangın nedeniyle halk tahliye edilirken ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İHA/AA
Yunanistan’ın başkenti Atina’da orman yangını! Halk tahliye edildi
atina,yunanistan,orman yangını

Dünyanın farklı noktalarından peş peşe orman yangınları haberleri gelmeye devam ediyor. Fransa’nın güneybatısındaki Gironde’da La Teste-de-Buch ve Landiras bölgelerindeki yangın 8 gündür devam ederken İspanya’da geçen haftadan bu yana yaklaşık 60 bin hektar alanın yandığı bildirildi.

DÜNYA ALEVLERE TESLİM

Fransa basını bölgeden 16 bin kişinin daha çıkarılmasıyla, tahliye edilenlerin sayısının 36 bin 600’e ulaştığını açıkladı. Yeni tahliyelerin söz konusu olduğu ifade ediliyor. Sıcaklığın 40 derecenin üstüne çıktığı bölgede 6 bin 500’ü La Teste-de-Buch, 12 bin 800’ü Landiras’ta olmak üzere toplamda 20 bin hektara yakın yeşil ve ormanlık alan kül oldu.

BİNLERCE HEKTARLIK ALAN KÜL OLDU

Arachon Hayvanat Bahçesinde barınan 1.000’den fazla hayvan başka yerlere nakledildi. 5 kamp alanı, bir restoran ve iki ev yandı. Yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı. İspanya’da ise 6 gündür etkili olan yangınlar yüzünden 60 bin hektar alan yandı. Yılbaşından bu yana ise 140 bin hektar arazinin harap olduğu bildirildi. Ülkede, son 15 yılın en kötü yazının yaşandığı ve halihazırda devam eden 30 yangından 20’sinin kontrol altına alınamadığı belirtildi.

ATİNA’DA ORMAN YANGINI

Yangınlara bir yenisi ise Yunanistan’ın başkenti Atina'dan geldi. Atina'nın kuzeydoğusunda yer alan Penteli Dağı'nda çıkan orman yangınının evlere de sıçradığı bildirildi.

EVLERE DE SIÇRADI

Yunan Devlet Ajansı AMNA'nın haberine göre, yangına yakın yerleşim bölgeleri tedbir amacıyla tahliye edildi. Penteli Çocuk Hastanesinde tedavi gören çocukların bir kısmı başka hastanelere sevk edilirken bir kısmı evlerine gönderildi. Yerleşim bölgelerine yaklaşan yangının bazı evlere de sıçradığı belirtildi.

YUNAN ORDUSU SÖNDÜRME ÇALIŞMASINA DESTEK OLUYOR

Yangın söndürme çalışmalarına Yunan ordusu da destek veriyor ancak bölgede etkili olan şiddetli rüzgar, çalışmaların zorlukla yürütülmesine neden oluyor.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da orman yangını! Halk tahliye edildi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da orman yangını! Halk tahliye edildi

Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...