Tgrt Haber
21 Haziran 2021 12:48

Atlantik Okyanusu'ndaki şişeden çıkan mesaj iki genci buluşturdu

Atlantik Okyanusu'nda yıllar sonra bulunan şişeden çıkan mesaj iki genci buluşturdu. Bu olay sosyal medyada viral oldu.

Atlantik Okyanusu'ndaki şişeden çıkan mesaj iki genci buluşturdu
atlantik okyanusu,şişedeki mesaj

16 yaşındaki Sean Smith, 2018 yılında Amerika'nın doğusundaki Rhode Island eylatinde tatildeyken şişenin içine bir mesaj yazıp Atlantik Okyanusu'na bıraktı. Smith, mesajına şunları yazmıştı:

"Bugün Şükran Günü.13 yaşındayım ve Rhode Island'daki ailemi ziyaret ediyorum. Vermontluyum. Bulunursa e-posta iletisinabottle2018@gmail.com."

Smith'in bu mesajı 3 yıl sonra 4.820 km uzakta 17 yaşındaki Christian Santos tarafından bulundu. Santos, şişeyi Atlantik'in ortasında bir Portekiz takımadası olan Azor Adaları'nda çöp topladığı sığ okyanus sularında balık tutarken gördü. Christian, "Aldım ve içine baktım ve orada bir kağıt vardı. İlginç olduğunu düşündüm ve anneme göstermeye gittim." dedi

Annesi Molly Santos, oğluna notun Azor Adaları'na taşınmadan önce doğduğu Massachusetts yakınlarında olduğunu söyledi. Mesajın yazarı hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen Christian ve annesi, şişenin içindeki talimatları izlemeye karar verdi.

SOSYAL MEDYADA VİRAL OLDU

Christian ve annesi, Smith'in şişedeki mesajda belirttiği mail adresine bir e-posta yolladılar. Fakat Smith, çoktan şişeye bir mesaj bıraktığını unutmuştu ve mail adresini artık kontrol etmiyordu. Christian'ın annesi, maile cevap gelmeyince sosyal medyada bir gönderi olarak yaşananları anlattı. Bu gönderi sosyal medyada viral haline gelince ise Smith de şişenin bulunduğunu öğrendi.

CBS'e News'e konuşan Smith, şişenin kendisinin ve akrabalarının 2018'de okyanusa attığı birkaç şişeden biri olduğunu söyledi. Olaya ilişkin ise şunları söyledi:

"Birkaç tanesi çok geçmeden bulundu, ancak iki buçuk yıl sonra, bunu yaptığımızı bile tamamen unutmuştum. Christian ile iletişimde kalacağız, bu oldukça özel bir olay." 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...