Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Kasım 2021 13:26

Atom Bank maaşları indirmeden mesaiyi 4 güne indirdi

İngiltere'nin en büyük dijital bankalarından Atom Bank, maaşlarla oynamadan mesai gününü 4'e indirdi. Araştırmalar, 4 günlük çalışmanın stresi ve tükenmişliği azalttığını ortaya koydu.

Atom Bank maaşları indirmeden mesaiyi 4 güne indirdi
ingiltere,atom bank,mesai

İngiltere merkezli dijital bankacılık şirketi Atom Bank, 430 çalışanının maaşlarını azaltmadan mesai süresini haftada 4 güne indirdiğini açıkladı. 5 gün boyunca 37,5 saat çalışan Atom Bank'ın çalışanları artık 4 gün boyunca 34 saat çalışacak, pazartesi veya cuma günlerinden birinde izinli sayılabilecekler.

Atom Bank'ın sahibi Mark Mullen, bu kararı alırken pandemiden ilham aldığını, refahın iyileştirilmesine, personelin korunmasına yardımcı olacağını söyledi. Yeni karar nedeniyle çalışanların çalıştıkları günlerde daha uzun süre mesai yapacakları belirtildi.

9-5 SAATLERİ ESKİ MODA ÇALIŞMA ŞEKLİ

2014'ten beri bankayı yöneten Mullen, açıklamasında şunları söyledi:

"Covid'den önce geleneksel olarak işe gidip gelmek, bütün gün bir masada oturmak ve bu işlemi tekrarlamak zorundaydınız. Covid bize bunun gerekli olmadığını gösterdi. Bence pazartesiden cumaya 9-5 saatleri arası çalışmak oldukça eski moda bir çalışma şekli.''

Atom Bank maaşları indirmeden mesaiyi 4 güne indirdi

Yeni çalışma düzenlemesiyle beraber müşteri hizmetlerinin ya da üretkenliğin etkilenmeyeceği belirlendi. 1 Kasım'da başlayan yeni düzenlemenin gönüllü olduğunu belirten Mullen, çalışanlarının daha esnek çalışma konusundaki tercihlerini güçlü bir şekilde yansıttığını belirtti. Sözlerine şöyle devam etti: 

''Herkesin buna bağlı kalması bekleniyor. Personellerime Cuma günü e-posta gönderemem, onlara cevap vermelerini bekleyemem."

STRESİ VE TÜKENMİŞLİĞİ AZALTIYOR

Son araştırmalar, İzlanda'daki kamu sektörü çalışanları arasında dört günlük bir haftanın denemelerinin "başarılı" olduğunu ayrıca stresi ve tükenmişliği azaltmaya yardımcı olduğunu buldu.

ABD’li şirket Microsoft’un Japonya ofisi ise, 2019'da personelin haftanın dört günü tam ödeme ile çalıştığı bir deney sırasında satışların yaklaşık yüzde 40 arttığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...