Tgrt Haber
03 Eylül 2021 15:46

Avrupa Birliği: Taliban'la iletişim kuracağız

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Afganistan'daki yeni hükümetle iletişim halinde olunması gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği: Taliban'la iletişim kuracağız
avrupa birliği,taliban,afganistan

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Afganistan’da yeni hükümet kuracak olan Taliban’la iletişim kuracaklarını söyledi. Borrell, Avrupa Birliği’nin sınırlı koşullarla Taliban’la iletişim kuracağını ifade ederek, “Bu, Taliban’ı tanıyacağımız anlamına gelmiyor" dedi.

Borrell, "Afganistan nüfusunu desteklemek için Afganistan’da yeni hükümetle iletişimde olmalıyız. Ancak bu ‘tanıma’ anlamına gelmiyor. Bu, operasyonel iletişim” açıklamasını yaptı.

Öte yandan Taliban kaynaklarından iki kişi, yönetimde yer alacak isimlere ilişkin açıklamalar yaptı. Yeni Afgan hükümetinin başında Taliban'ın kurucularından Molla Abdülgani Birader'in olacağı iddia edildi.

Avrupa Birliği: Taliban'la iletişim kuracağız

Birader, Taliban lideri Hibadullah Akhunzade'nin üç yardımcısından biri olarak yer alıyordu. Ayrıca Akhunzade'nin yardımcılarından Molla Mevlevi Yakub ile Şir Muhammed Abbas Stanikzai'nin de üst düzey görevlerde yer alacağı belirtildi.

Molla Yakub da Taliban'ın kurucu lideri Molla Ömer'in oğlu. Taliban'ın lider kadrosunda Akhunzade'nin altında üç isim yer alıyor.

Molla Ömer ve Molla Yakub'un yanı sıra Hakkani ağının lideri Siraceddin Hakkani de Akhunzade'nin yardımcılarından. Taliban geçen ay Hakkani'nin dini bir otorite olarak en tepede yer alacağı, onun altında bir devlet başkanı bulunacağını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...