Tgrt Haber
11 Ağustos 2022 11:00 - Güncelleme : 11 Ağustos 2022 11:24

Avrupa Birliği'nde kırılma! Polonya'dan Almanya’ya yenilip yutulmayacak sözler 

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Avrupa Birliği'ni küçük üye ülkelere karşı 'emperyalist' olmakla suçladı. AB içerisinde ‘demokrasi’nin görünüşte olduğunu kaydeden Morawiecki, ancak ortada fiili bir 'oligarşi' uygulaması olduğunu iddia etti. 

Avrupa Birliği'nde kırılma! Polonya'dan Almanya’ya yenilip yutulmayacak sözler 
Mateusz Morawiecki,AB,Rusya,Ukrayna

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Avrupa Birliğinde’ki ilişkileri ele alan bir makale kaleme aldı. Almanya'nın Welt haber sitesi aracılığıyla paylaşılan makalede Morawiecki, güçlü AB ülkelerinin demokrasi adı altında Avrupa bloğunu 'oligarşi' ile yönettiklerini iddia etti. Morawiecki makalesinde "Siyasi uygulama, Almanya ve Fransa’nın konumlarının diğer ülkelerden daha önemli olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla, resmi olarak demokrasi ancak gerçekte güçlülerin iktidarı elinde tuttuğu fiili bir oligarşi ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

GERİ DÖNÜLMEZ BİR HAL ALDI

Başbakan, Rusya'nın Ukrayna işgalinin Avrupa'nın eksiklerini ortaya çıkardığını dile getirdi. “AB ülkeleri de Almanya'nın davranışını yansıtsaydı Rusya çoktan Ukrayna'yı ele geçirmişti” diyen Başbakan, "Avrupa, Ukrayna'ya Almanya ile aynı ölçekte ve aynı hızda silah göndermiş olsaydı, savaş uzun zaman önce Rusya'nın mutlak zaferi ile sona ererdi. Bugün Putin’in bir şantaj aracı olarak kullandığı Avrupa’nın Rusya’ya gaz bağımlılığı da hemen hemen geri dönülmez bir hale gelirdi."

AB EMPERYALİZMİNE SON VERİN

Polonya'nın sesinin sürekli olarak görmezden gelindiğini iddia eden Başbakan, iyilik ve eşitliği yeniden birliğin ilkelerinin ön planına koyan bir reform yapılması için çağrıda bulundu ve 'AB içindeki emperyalizm tehdidine son vermeliyiz' dedi. Karar verilmesi gereken konularda oybirliği değil çoğunluğun dikkat alındığının altını çizen Morawiecki, "AB faaliyetinde oybirliği ilkesinden uzaklaşmak, bizi güçlünün ve büyüğün daha zayıf ve daha küçük olana hükmettiği bir modele yaklaştırıyor” dedi. 

 

Kaynak: Welt
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...