Tgrt Haber
15 Haziran 2016 16:22

Avrupa Komisyonu'ndan Türkiye açıklaması

Göç İşleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Dimitris Avramopoulos, Türkiye'nin şuana kadar olağanüstü bir ilerleme kaydettiğini aktararak, 'Türkiye'nin yol haritasında geriye kalan kriterleri de yerine getirmesi gerekiyor' dedi.

Avrupa Komisyonu'ndan Türkiye açıklaması
Avrupa Komisyonu, türkiye açıklaması

Göç İşleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Dimitris Avramopoulos, bugün yaptığı açıklamada, Türkiye ile AB arasında varılan mülteci anlaşması uyarında Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının kaldırılması konusuna değindi. Avramopoulos, Türkiye'nin vize muafiyeti için daha fazlasını yapması gerektiğini kaydederek, "Vize muafiyeti konusunda, Türkiye'nin yol haritasında geriye kalan kriterleri de yerine getirmesi gerekiyor. Böylece, vize gerekliliği Türkiye vatandaşları için yakın zamanda kaldırılabilir" açıklamasını yaptı.
Türkiye'nin şu ana kadar 75 kriterin 65'ini yerine getirerek olağanüstü bir ilerleme kaydettiğini aktaran Avramopoulos, hedefe ulaşılması için Türk yetkililer ile çalıştıklarını bildirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...