Tgrt Haber
07 Temmuz 2015 21:49

Avrupa liderleri Yunanistan için toplanıyor

Hollande, acil yardım paketinin hazır olduğunu ancak Yunanistan'ın ciddi ve güvenilir reformlar teklif etmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa liderleri Yunanistan için toplanıyor
liderler, yunanistan,

Fransa Cumhurbaşkanı François  Hollande, Avrupa Konseyi'nde gerçekleşecek Avro Bölgesi liderler zirvesi girişinde açıklamalarda bulundu.

Teklifte bulunma görevinin Yunanistan'da olduğunu vurgulayan Hollande, "Birlik gösterme sırası Avrupa'da. Yunanistan'ın ciddi ve güvenilir reformlar teklif etmesi gerekiyor. Bunun için bekliyoruz" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de, Yunanistan'ın bir anlaşma sağlayabilmesi için sadece birkaç günü kaldığını belirterek, "Yunanistan'ın yeni kredi alabilmesi için reformlar yapmaya kararlı olduğunu göstermesi gerekiyor" diye konuştu.

Dayanışma ve reformlar gerçekleşmeden yol kat edilemeyeceğine dikkati çeken Merkel, "Yunanistan Başbakanı'nın ne söyleyeceğini göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...