Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Temmuz 2021 09:36

Avrupa ve ABD'yi gezdi çareyi Türkiye'de buldu

İngiltere'de yaşayan Olivia Buckley adlı bir kız Avrupa ve Amerika'da bulamadığı tedaviyi Türkiye'de buldu.

Avrupa ve ABD'yi gezdi çareyi Türkiye'de buldu
ingiltere,türkiye

Henüz lise öğrencisi olan Olivia, 4 ay önce yaşadığı ülke olan İngiltere'de düşerek omuriliğini zedeledi. Annesi Angela Buckley, Olivia'nın yeniden sağlığına kavuşması için İngiltere'de birçok hastane ve doktor ile görüştü. Olivia'ya ileri derecede omurilik eğriliği (skolyoz) teşhisi konuldu.

Doktorlar operasyonun çok maliyetli olacağını, yapılsa dahi Olivia’nın ayağa kalkamayacağını belirtti. ABD ve ardından İtalya’dan da olumlu sonuç çıkmadı. Hastalık ilerledi ve Olivia tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Aile, internetten bir araştırma yaptığında karşılarına, 2019 yılında Türkiye’de aynı tedaviyi olan ‘Alice’ isimli kızın hikayesine rastlıyor. Türkiye ile irtibata geçiliyor ve operasyon için 23 Ağustos tarihi alındı.

''İNGİLTERE'DE OLMAYAN TEDAVİ TÜRKİYE'DE VAR''

Buckley ailesinin 1 hafta önce sosyal medyadan başlattığı bağış kampanyasına İngiliz amatör lig takımı Northwood Victoria FC futbolcuları 1 aylık maaşlarını bağışladı. Angela Buckley, şimdilik 9 bin avro toplandığını durumun basına yansıması sonrası tedavi için gerekli olan 47 bin avroyu denkleştireceklerini belirtti. Angela Buckley konnuya ilişkin şunları söyledi:

“İnternetten Türkiye’yi bulduk. Alice isimli İngiliz kız, başarıyla tedavi olmuş. Türk doktor tedavi yöntemlerini ve hastanelerini anlattılar. Büyük şaşkınlık yaşadık. İngiltere’de olmayan tedavi Türkiye’de var. Türk doktorlara güvenimiz tam. Kızımı ayağa kaldıracaklar.”

''TÜRKİYE BU TÜR OPERASYONLARDA ÇOK İLERİDE''

Angela Buckley’in Türkiye’yi bulmasında vesile olan hastalar, Alice McLoughlin ve Megan Fleming… İki genç kız 2019 yılında Türkiye’de aynı operasyonu geçirdi. İngiliz ve İrlandalı dansçı kızlar, başarılı bir operasyonun ardından sağlıklarına kavuştu. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Alanay, Türkiye’nin sağlık teknolojileri alanında ileri seviyede olduğunu belirtti:

“Artık ameliyat edilemez denilen ya da ameliyatın hayati risk taşıdığı ifade edilen hastaların dahi büyük kısmı günümüzde başarıyla ameliyat edilebilmektedir. Türkiye bu tür operasyonlarda çok ileride.''

''TÜRKİYE'DE SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM''

Alice McLoughlin o dönemki açıklamasında “Ahmet Hoca benim kahramanım. Artık dans edemezsem diye çok korkuyordum ama Ahmet Hoca sayesinde yeniden dans edebiliyorum. Skolyozu ilk duyduğumuzda ailemle şok olmuştuk ama Türkiye’de sağlığıma kavuştum. Bütün ekibe minnettarız” demişti. Operasyonun ardından dans etmeye yeniden başlayan Megan Fleming katıldığı yarışmada ikinci oldu.

 Öte yandan eskiden hastalıkların çaresini Avrupa ülkelerinde ararken, şimdi Avrupalılar Türkiye’nin kapısını çalıyor. Özellikle beyin ve omurilik gibi yüksek teknoloji ve dikkat isteyen operasyonlar ülkemizde başarıyla gerçekleştiriliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...