Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Temmuz 2021 06:25

Avrupa yasak kararlarıyla gündemde

Avrupa’da vakalar tırmanıyor. Aşı karşıtları ve kontrolsüz normalleşme en büyük sıkıntıyı oluştururken yasaklamalar arka arkaya geliyor. Fransa’da alkol yasaklandı. İngiltere’de sigaraya sınır getirildi. Avrupa Birliği çatısındaki bazı ülkeler ise aşısızlara karşı sert tedbirler almaya başladı.

Avrupa yasak kararlarıyla gündemde
avrupa birliği,,AB,,aşı,,kovid 19,,koronavirüs,,sağlık,

Avrupa’da vakalar tırmanıyor. Aşı karşıtları ve kontrolsüz normalleşme en büyük sıkıntı. Yasaklamalar arka arkaya geliyor. Batı ülkeleri halklarının sağlığı için her türlü tedbiri almaktan çekinmiyor. Alkol ve sigaraya yasak getirip dans edilmesini bile engelleyebiliyorlar

FRANSA'DA ALKOL YASAĞI YAYILIYOR

Fransa'da günlük vakalar 5 bini geçti. Bunun üzerine Alpes-Maritimes vilayetinin ardından, ülkenin doğusundaki Bas-Rhin vilayetinde de vakaların artması sonrası yeni tedbiler alındı. 17 Haziran’da kamuya açık alanların büyük kısmında kaldırılan maske takma zorunluluğu yeniden yürürlüğe konuldu. Vaka sayısının her 100 binde 147’ye çıktığı vilayette, halka açık alanlarda alkol satışı ve tüketimi de yasaklandı. Bas-Rhin Valisi Josiane Chevalier, eğer salgın durumu daha da kötüleşirse, bar ve restoranlara saat 23.00’da kapanma zorunluluğu getirebileceklerini duyurdu.

AVRUPA’DA DELTA ETKİSİ
KISITLAMALAR BİR BİR GERİ GELİYOR

Avrupa'da koronavirüs vakalarının delta varyantıyla artışa geçmesinin ardından birçok ülke kısıtlamalara geri döndü. Fransa'da aşı olmayanların kafe ve restoranlara girmesi yasaklandı. İrlanda ve İtalya da aynı uygulamayı yürürlüğe sokmak için kolları sıvadı. Ayrıca İtalya'da 6 Ağustos'tan itibaren halka açık yüzme havuzlarına, spor salonlarına, konserlere, fuarlara, müzelere, sinemalar ve tiyatrolar gibi kültürel mekânlara erişim için "Yeşil Geçiş" uygulaması başlatılacak. Belçika'da bin 500'den fazla kişinin katıldığı açık hava etkinliklerine erişim, 13 Ağustos'tan itibaren aşı sertifikası taşıyanlarla sınırlandırılacak.

SİGARAYA 'DİZEL' MUAMELESİ
İNGİLTERE'DE 10 YIL İÇİNDE MARLBORO SATILMAYACAK

ABD'li sigara firması Philip Morris International CEO’su Jacek Olczak, İngiltere'de Marlboro ve ürettikleri diğer tüm sigaraların satışını 2030 yılına kadar sonlandıracaklarını açıkladı. "Sanıyorum İngiltere’de bugünden itibaren en fazla 10 yıl içinde sigara içme sıkıntısını tamamen çözebilirsiniz" diyen Olczak, sigaranın 2030'dan itibaren satışı yasaklanacak dizel araçlar gibi muamele görmesi gerektiğini söyledi. Olczak hükûmete sigara satışlarını yasaklama çağrısı yaptı. Birleşik Krallık hükûmeti 2030 yılına kadar İngiltere'yi, 2034 yılına kadar da İskoçya'yı "sigarasız" (smoke-free) hâle getirme hedefini Temmuz 2019'da parlamentoya sunduğu bir metinle duyurmuştu. Bu kapsamda yetişkinlerde yüzde 14 dolayında olan sigara içme oranının yüzde 5'e indirilmesi amaçlanıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...