Tgrt Haber
02 Aralık 2016 16:09

Avrupa'da bombalı araçla terör saldırısı yapılabileceği uyarısı

AB Polis Teşkilatı (Europol), DEAŞ’ın Avrupa’da insan kaçırma ve bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirebileceği uyarısı yaptı.

Avrupa'da bombalı araçla terör saldırısı yapılabileceği uyarısı
AVRUPA,BOMBALI SALDIRI,TEHLİKE,

Europol, DEAŞ’ın izlediği yöntemlere ilişkin raporunu yayınladı. DEAŞ terör örgütü perspektifinde 2015 ve 2016 yıllarında Fransa ve  Belçika’da gerçekleştirilen saldırıların "başarılı ve etkili sayılabileceği"  belirtilen raporda,  terör örgütünün AB topraklarında tekrar saldırma  kapasitesine ve isteğine sahip olduğu kaydedildi.
 
Yakın zamanda Avrupa'da terör saldırılarının münferit veya grup  halinde gerçekleştirilebileceği ifade edilen raporda, DEAŞ karşıtı uluslararası  koalisyonda yer alan Avrupa ülkelerinin terör saldırılarına hedef olabileceği  belirtildi

YABANCI SAVAŞÇILAR GÜVENLİK RİSKİ

Raporda, en yüksek olasılıkla bir sonraki terör saldırısının önceki  saldırılar benzeri silah ve tarzda olmasının beklendiği kaydedilerek, DEAŞ'ın  Irak ve Suriye'de ciddi zayıflaması durumunda bu bölgelerdeki yabancı  savaşçıların AB ülkelerine dönmesinin beklendiği ve bunun da önemli güvenlik  riski oluşturacağı ifade edildi.
 
Bu yabancı savaşçıların Avrupa için uzun vadeli bir güvenlik riski  oluşturduğuna dikkat çekilen raporda, DEAŞ'ın hedefleri arasında AB ülkelerinden  Fransa, Belçika, Almanya, Hollanda ve İngiltere’nin üst sıralarda yer aldığı  kaydedildi.

"DEAŞ AVRUPA'DA BOMBALI ARAÇLARLA SALDIRABİLİR'

Raporda, DEAŞ’ın hızlı ve etkili bir biçimde eş zamanlı olarak pek çok  hedefe komplike terör saldırıları planlama kapasitesi olduğuna işaret edilerek,  Avrupa'da Suriye ve Irak’taki benzeri bombalı araçla saldırı ve insan kaçırma  gibi terör eylemleri gerçekleştirilebileceğinin altı çizildi.
 Yalnız hareket eden teröristlerin ise tipik olarak sembolik hedefleri  seçmeyebileceği ve yumuşak hedeflere yönelebileceği ifade edilen raporda,  DEAŞ’ın Avrupa’da saldırılar düzenlemek üzere ekipler oluşturduğu istihbaratının edinildiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...