Tgrt Haber
27 Ocak 2022 17:26

Avrupa'da yoksulluk krizi derinleşiyor! Yemek ile ısınma arasında zor seçim

Ekonomik zorluklarla boğuşan Avrupa’da yoksulluk krizi derinleşiyor. Milyonlarca Avrupalının bu kış yemek yemek ile ısınmak arasında tercih yapmak zorunda olduğu belirtiliyor.

Avrupa'da yoksulluk krizi derinleşiyor! Yemek ile ısınma arasında zor seçim
Avrupa,Yoksulluk,Isınma

Avrupa basınında yer alan haberlere göre bu kış milyonlarca Avrupalı, yemek yemek ile ısınmak arsında bir tercih yapmak zorunda kaldı. 35 milyondan fazla Avrupalının bu kış evlerini sıcak tutamayacak durumda. Bu durum, Yunanistan, Portekiz, Macaristan ve İrlanda'nın toplam nüfusunun ısınma ve masaya yemek koyma arasında karar vermek zorunda kalması anlamına geliyor. Yakıt veya enerji yoksulluğunun temel nedenlerinden biri düşük gelir ve düşük enerji verimliliğine sahip binalarda yaşanması. 

AB ÖNLEMLERİ SIRALADI 

Avrupa'da son aylarda yükselen akaryakıt fiyatları ve devam eden salgın yoksul vatandaşları vurdu. Kötüleşen ekonomiyle birlikte insanların faturalarını ödemesinin daha da zorlaştığı kaydedildi. Avrupa Birliği, acil gelir desteği ve vergi indirimleri de dahil olmak üzere ülkelerin akaryakıt fiyatlarını düşük tutmak için uygulamaya koyması gereken önlemleri sıraladı.

Fransa'da En Yoksullara Avrupa Yardımı Fonu (FEAD) tarafından finanse edilen Banques Alimentaires gibi gıda bankalarını kullanan kişilerin sayısı pandeminin başlangıcından bu yana %30'dan fazla arttı. İnsanlar yiyecek ve artan enerji faturalarını ödemek için mücadele ederken, Avrupa genelinde de benzer bir tablo sergileniyor. Bulgaristan'da nüfusun dörtte birinden fazlası evini ısıtmaya parası yetmiyor. Avrupa'daki en yüksek seviye olup onu Litvanya izliyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...