Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Haziran 2015 18:39

Avrupa'nın kalbinde Türkler'e 4 sandalye daha

Türkiye, Avrupa Konseyi bütçesine en fazla katkı sağlayan (grand payeur) ülkeler arasına girdi.

Avrupa'nın kalbinde Türkler'e 4 sandalye daha
avrupa, sandalye,

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'nin demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü alanında tek pan-Avrupa kuruluşu olan Avrupa Konseyi'nin çalışmalarına kurucu üye olarak özel önem atfettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Türkiye'nin 2016 yılından itibaren Avrupa Konseyi bütçesine en fazla katkı sağlayan ülkeler arasına dahil olduğu kaydedildi.

Avrupa Konseyi bünyesinde, Türkiye'nin Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ndeki üye sayısının da nüfusa orantılı olarak 12'den 18'e yükseltilme kararının alındığı belirtilen açıklamada, 16 Haziran 2015'ten itibaren geçerli olmak üzere statüde gerekli değişikliğin yapıldığı ifade edildi.

Benzer değişikliğin Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ndeki üye sayısında da olacağı bildirilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Üye sayılarımızdaki bu artış, Avrupa Konseyi'nin parlamenter ve yerel demokrasi kanadındaki çalışmalarında, bir yandan ülkemizin görüşlerinin daha güçlü bir temsille dile getirilmesine, diğer yandan da, kıtamız başta olmak üzere, uluslararası alandaki mevcut sorun ve meydan okumalara çözüm bulunması çabalarına daha etkin katkı sağlayacaktır"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...