Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 15:06 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 15:21

Avrupa'ya doğalgazı kısan Rusya Batı'yı suçladı: Yaptırımlar yüzünden

Avrupa'ya doğalgaz akışının yarı yarıya kesileceğini duyuran Rusya, kesintiler nedeniyle de Batı'yı suçladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaptırımlar nedeniyle bazı tribünlerde sorun yaşandığını söyledi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Avrupa'ya doğalgazı kısan Rusya Batı'yı suçladı: Yaptırımlar yüzünden
dmitriy peskov,rusya,doğalgaz,avrupa

Gazprom, Siemens'e ait bir türbinin Kanada'da yapılan bakımlarının ardından Rusya'ya geri teslim edilmediği gerekçesiyle Kuzey Akım üzerinden doğalgaz sevkiyatını 15 Haziran'da yüzde 60 düşürdü. Gazprom'dan dün yapılan açıklamada da Kuzey Akım'daki bir türbinin daha durdurulmasına karar verildiği, 27 Temmuz'dan itibaren Portovaya kompresör istasyonu üzerinden günlük azami 33 milyon metreküp doğalgaz sevk edilebileceği duyuruldu.

Avrupa'ya doğalgaz akışının yarı yarıya kesileceği duyurusunun ardından açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Hatta kullanılan türbinlerle ilgili sorunlar var. Bakıma giden bir türbin geri dönmedi, kurulumu yapılmadı ancak yolda. Umuyoruz kurulumu gecikmeden kısa sürede gerçekleşir" dedi. Hatta kullanılan başka türbinlerde de sorunlar olduğunu aktaran Peskov, Gazprom'un konu hakkında çalışmalar yürüttüğünü anlattı.

Avrupa'ya doğalgazı kısan Rusya Batı'yı suçladı: Yaptırımlar yüzünden

Peskov, Rusya'ya yönelik yaptırımların süreci zorlaştırdığını vurgulayarak, "Ülkemize yönelik yaptırımlar durumu daha karmaşık hale getiriyor. Yaptırımlar olmasaydı hattaki tüm bakımlar normal şekilde yapılırdı ve bu duruma gelinmezdi" dedi.

"İSRAİL YAHUDİ AJANSI" POLEMİĞİ

Rusya Adalet Bakanlığının, İsrail Yahudi Ajansı (JAFI) temsilciliğinin tasfiyesi için mahkemeye başvurmasını da değerlendiren Peskov, "JAFI'nın Rus mevzuatına uyumluluğu konusunda soru işaretleri var ve bu durumu siyasileştirmemek, Rusya-İsrail ilişkilerine yansıtmamak gerekir." diye konuştu.

İsrail Başbakanı Yair Lapid, Moskova'nın, JAFI'nın Rusya'daki temsilciliğinin tasfiyesi yönündeki talebinin "iki ülke arasındaki ilişkileri etkileyeceğini" belirtmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...