Tgrt Haber
28 Eylül 2021 16:03

Avrupa'yı 3D silah korkusu sardı! Metal detektörlerinde fark edilmiyor

Tehlikeli bir boyuta ulaşan bireysel silahlanma boyut değiştirdi. 3D yazıcıların devreye girmesiyle metal detektörlerde fark edilmeyen silahlar ortaya çıktı. Hollanda polisi soruşturma başlattı.

Avrupa'yı 3D silah korkusu sardı! Metal detektörlerinde fark edilmiyor
silah,3d,yazıcı

Tüm dünyanın en önemli sorunlarından biri olan bireysel silahlanma 3D yazıcılar aracılığıyla daha da tehlikeli bir hal aldı, evlerde silah üretilmeye başlandı. Bu da durumun giderek kontrol edilemez bir hal almasına neden oldu. Hollanda ise savcılık ve polis, ev yapımı 3D silahlarla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlattı.

Hollanda polisine göre, seri numaraları bulunmayan ve resmi makamların göremeyeceği şekilde üretilen baskı ruhsatız silahlar, hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük bir endişeye neden oluyor. Ateşleme sırasında ortaya çıkan yüksek sıcaklık, plastikten yapılan silahlarda farklı güvenlik sorunları da var.

Avrupa'yı 3D silah korkusu sardı! Metal detektörlerinde fark edilmiyor

Hollanda'da geçtiğimiz ay 5 tane, 3D yazıcıda üretilmiş ölümcül silahlar ele geçirildi. Savcılık sözcüsü, metal ya da 3D yazıcı ile yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın ateşli silahların yasak olduğunu belirtti, yakalanan baskı silahlarla ilgili inceleme ise sürüyor.

 

Öte yandan geçtiğimiz aylarda da 3D yazıcı ile silah üreten bir fabrikaya operasyon yapıldı. Türkiye'de olduğu gibi, dünyanın birçok köşesinde kişisel silahlarla işlenen suçların sayısı artıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...