Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Kasım 2021 12:44

Avrupa'yı korkutan krizde ilk ölüm: Belarus sınırında cansız beden bulundu

Düzensiz göçmenlerin Avrupa'ya geçmek üzere akın ettiği Belarus sınırından ilk ölüm haberi geldi. Polonya polisi, günlerdir krizin büyüğü sınırda genç bir adamın cansız bedeninin bulunduğunu duyurdu. Genç adamın ölüm nedeni ise henüz bilinmiyor.

Avrupa'yı korkutan krizde ilk ölüm: Belarus sınırında cansız beden bulundu
belarus,polonya,düzensiz göçmen,ceset,suriyeli

Ülkelerindeki sağlıksız yaşam koşullarından kurtulmak için Avrupa'ya göç etmek isteyen düzensiz göçmenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Belarus sınırında konuya ilişkin çeşitli önlemler alınırken Polonya polisi, krizin sürdüğü Belarus sınırı yakınlarında Suriyeli genç bir erkeğe ait cansız beden bulunduğunu açıkladı.

GENÇ ADAMIN CESEDİ ORMANDA BULUNDU

Göçmenlerin daha iyi yaşam umuduyla Avrupa'ya geçmek üzere dayandığı Belarus-Polonya sınırındaki tehlike giderek artıyor. Polonya polisi tarafından yapılan açıklamada, Belarus sınırında Wolka Terechowska köyü yakınlarındaki ormanda Suriyeli genç bir adamın cansız bedeninin bulunduğu duyuruldu.

ÖLÜM NEDENİ BELİRLENEMEDİ

Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde genç adamın ölüm nedeninin belirlenemediği aktarıldı.

Açlığa ve dondurucu soğuğa direnen göçmenlerin kurdukları derme çatma kamplardaki umut dolu bekleyişi sürerken, yaşam koşulları giderek kötüleşiyor.

NE OLMUŞTU?

Polonya ile Belarus arasında sınırdaki mülteciler yüzünden başlayan gerginlik büyüyor. Günlerdir Avrupa’ya geçmek için sınırda bekleyen mültecileri engellemesi istenen ve aksi hâlde yaptırıma maruz kalacağı konusunda Avrupa Birliği (AB) tarafından tehdit edilen Belarus’un cevabı sert oldu. Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko, AB’nin yaptırımları genişletmesi hâlinde Avrupa'ya gaz geçişini kesmekle tehdit etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...