Tgrt Haber
24 Kasım 2021 12:47

Avustralya'da ilginç yasak! Kediler de sokağa çıkamayacak

Pek çok ülke Koronavirüs kısıtlamaları ile ilgili kararlar alırken Avustralya'dan ise bambaşka bir kısıtlama kararı geldi. Avustralya’da kediler için sokağa çıkma yasağı kararı alındı.

Avustralya'da ilginç yasak! Kediler de sokağa çıkamayacak
Kendi,Sokağa çıkma kısıtlaması,Koronavirüs

Avustralya, insanlar için Koronavirüs karantina uygulamalarını yavaş yavaş azaltırken kediler için şaşırtan bir kısıtlama kararı alındı. Karara göre ülke genelinde vahşi yaşamı korumak ve komşuluk ilişkilerini geliştirmek için evcil hayvanlara 24 saat Sokağa Çıkma Yasağı uyguluyor. Ancak bazı bölgelerde evcil hayvanlar için sadece gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasağa uymayan hayvan sahiplerine ise para cezaları uygulandı. Hayvan severlerden yasağa tepki yağdı. 

YASA ONAYLANDI

Melbourne'ün kuzeyindeki Bendigo şehri konseyi, bu ay oybirliğiyle, kedilerin gece-gündüz sahiplerinin hane sınırları içinde kalması gerektiğini belirten yerel yasayı onayladı. Bendigo daha önce kedilerin gün batımı ve gün doğumu arasında dışarı çıkmasını yasaklamıştı. Yeni karar ile evinden ilk kez ayrılan kediler için sahiplerinin 1140 lira para cezasına çarptırılacağı, sonraki sokağa çıkma yasağı ihlalleri içinse yaklaşık 7 bin lira ceza kesileceği açıklanmıştı.

Avustralya'da ilginç yasak! Kediler de sokağa çıkamayacak

KARARI BÖYLE SAVUNDULAR 

Konseyin yaptığı açıklamaya göre kediler aç olmasalar bile içgüdüsel olarak vahşi hayvanlar olduğuna dikkat çekti. Konsey kararını “daha az Trafik kazası, daha az Kedi kavgası ve daha az hastalık anlamına geliyor” diyerek savundu. Knox Çevre Derneği Başkanı Richard Faragher, kedilerin; kuşları, küçük memelileri ve kertenkeleleri ortadan kaldırmasının problem yarattığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...