Tgrt Haber
27 Kasım 2021 12:01

Avustralya da Afrika’ya uçuşları durdurdu

Avustralya, Omicron varyantı nedeniyle 9 Afrika ülkesinden uçuşları 14 gün süreyle askıya aldı.

Avustralya da Afrika’ya uçuşları durdurdu
Omicron,Nu varyantı,Seyahat yasakları,Avustralya

Avustralya, Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni Koronavirüs mutasyonu Omicron'a karşı önlemler aldı. Avustralya Sağlık Bakanı Greg Hunt, yeni mutasyonunun yayılması nedeniyle önlem olarak Güney Afrika, Namibya, Zimbabve, Botsvana, Lesoto, Eswatini, Seyşeller, Malavi ve Mozambik'ten havayolu ulaşımının 14 gün boyunca askıya alındığını açıkladı. Bakan Hunt, "Tıbbi kanıtlar daha fazla önlem alınması gerektiğini gösteriyorsa bunları yapmaktan çekinmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

SIKI ÖNLEMLER 

Hunt'ın açıklamasında 14 gün içinde söz konusu 9 ülkede bulunan ve Avustralyalı olmayan vatandaşların Avustralya'ya girmesine izin verilmeyeceğini belirtti. Bu ülkelerden gelen Avustralya vatandaşları ise dönüşte 2 hafta boyunca karantinada kalacak. Avustralya'ya daha önce gelmiş olan ve son 14 gün içinde bu ülkelerden herhangi birinde bulunmuş olanların da derhal karantinaya girmesi ve test yaptırması zorunlu kılındı.

Avustralya'da korona virüs salgınında şu ana kadar 206 bin 744 korona virüs vakası tespit edildi, 1.990 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 26 milyon nüfusa sahip ülkede nüfusu yüzde 72.4 tam aşılı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...