Tgrt Haber
08 Aralık 2021 10:41

Avustralya'dan Pekin Kış Olimpiyatları'na boykot

Avustralya, Çin’in insan hakları ihlalleri nedeniyle 2022 Pekin Kış Olimpiyatlarına diplomatik boykot kararı aldıklarını açıkladı. Hükümetin bu kararına muhalefetten destek geldi.

Avustralya'dan Pekin Kış Olimpiyatları'na boykot
Çin,Avustralya,Pekin,Boykot,Pekin Kış Olimpiyatları

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Pekin’de yapılacak olan Kış Olimpiyat Oyunlarına Avustralyalı yetkililerin katılmayacağını, sadece sporcuların oyunlara katılacaklarını belirtti.

"BOTKOT KARARI ŞAŞIRTICI DEĞİL"

Boykot kararının şaşırtıcı olmadığını belirten Morrison, Avustralya'nın sürekli olarak gündeme getirdiği Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki insan hakları ihlalleri gibi sorunları konuşmaktan mutlu olacağını ancak Çin hükümetinin buna yanaşmadığını belirtti.

Avusturalya’nın gündeme getirdiği birçok konunun olduğu belirten Morrison, “Çin hükümetiyle bu konular hakkında konuşmaktan çok memnun ve çok mutlu oluruz. Bizim tarafımızda bunun gerçekleşmesine hiçbir engel yok” dedi.
Kararı Avustralya’nın çıkarları doğrultusunda aldıklarını ve Pekin yönetiminin oyunları boykot eden ülkelere karşı ek yaptırımlar uygulayacağını açıklamasını kabul edilmez olarak değerlendiren Morrison, bunun için hiçbir neden olmadığını sözlerine ekledi.

MUHALEFETTEN KARARA DESTEK

Avustralya’da ana muhalefette bulunan İşçi Partisi Sözcüsü ve Gölge Dışişleri Bakanı Senatör Penny Wong, hükümetin kararını desteklediklerini açıkladı. Çin’deki insan hakları ihlallerine dikkat çeken Wong, "Uygurlara ve diğer etnik ve dini azınlıklara yönelik olanlar da dahil olmak üzere Çin'de devam eden insan hakları ihlalleri ve tenisçi Peng Shuai'nin tedavisiyle ilgili sporcuların güvenliği konusunda derin endişelerimiz var." sözlerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...